Apple Updates

A trecut ceva timp de la ultimul WWDC si observ ca presa si site-urile de specialitate au inceput sa scrie fel de fel de lucruri in legatura cu ceea ce s-a prezentat in keynote. Chiar daca iPhone 4S / iPhone 5 nu s-a lansat inca, succesul ultimelor inovatii software au fost la fel de asteptate ca si in cazul lansarii unui nou iPhone. Trecem in revista iCloud, iOS 5 si Lion OS. Deci avem 3 mari inovatii software care schimba total modul in care interactionam cu tehnologia. Sunt intr-adevar lucruri OK insa sunt si lucruri care personal imi displac.

In Lion as putea spune ca s-au finisat chestii pe care mi le doream imbunatatite si s-au adaugat elemente din iOS care par promitatoare. Nu agreez totusi “limitarea” pe care o au cei de la Apple in noul OS. Automat daca Launchpad-ul iti tine aplicatiile intr-un loc nu stiu cum le mai poti crackui sau instala .dmg din afara lui Mac App Store (sper sa ma insel). In rest avem gesturi noi, full-screen apps, mission control (sau un nou expose) si alte chestii dragute foc. Mi-ar fi placut daca ar fi scos si o varianta fizica (CD/DVD) a sistemului. Imi este total peste mana/incomod (intr-o tara ca Romania) sa fac upgrade online din Mac AppStore cand se stie faptul ca aici nu toate tipurile de card sunt acceptate pentru crearea unui cont.

iOS 5 este ok dar pacat ca toate upgrade-urile sunt inspirate (chiar copiate) din tweak-urile create pt Cydia. Parca Steve pleda pentru cu creatie, originalitate si “liberal arts”.. Ohh c’mon! Oricum este un lucru foarte bun ca avem un notification center, iMessage (gen Whatsapp), integrare Twitter, setari noi la camera foto si alte lucruri cool.

iCloud vine in ajutorul nostru sincronizand totul in cloud. Astfel toate datele tale le poti avea in timp real si simultan pe toate iDevice-urile si Macurile pe care le detii. Primesti 5GB spatiu iar surpriza cea mare este ca totul este .. GRATIS!

iPhone XS & XS MAx

iPhone XS & XS Max

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer