Apple’s Music Event

Probabil a fost cel mai de succes event facut de Apple, mai ales pentru faptul ca a existat si un live-streaming ceea ce a facut posibila vizionarea in toata lumea. Avem o sumedenie de chestii noi precum iOS 4.1, Apple TV, iPod Nano sau iPod Touch.

Apple lanseaza iOS 4.1

Apple a inceput seara cu anuntul unui update major al iOS si anume iOS 4.1. Ce aduce nou? Destule de multe chiar. In primul rand avem cateva bug fixes pentru probleme raportate de utilizatori in legatura cu proximity sensor, Bluetooth si utilizatorii de iPhone 3G pot face upgrade la iOS 4. Avem deasemenea si suport pentru Gamecenter, anuntat la WWDC si o functie noua numita HDR construita pentru camera foto a iPhone 4. In principiu HDR face 3 poze, una cu supraexpunere alta cu subexpunere si inca un instantaneu de mijloc combinandu-le intre ele astfel incat partile luminoase sa fie evidentiate. Updateul va fi disponibil spre descarcare saptamana viitoare pe gratis pentru toate dispozitivele compatibile. Deasemenea iOS 4.2 va fi disponibil din Noiembrie pentru iPad, impreuna cu noi functii de printare sau media sharing (Airplay).

Apple Refreshes iPod Line

13473964_11n

Toamna este momentul cand Apple reinoieste linia de iPoduri astfel incat nici anul acesta nu au facut vreo exceptie de la regula, venind cu un nou concept design.

shuffle

iPod shfulle – Shuffle dainuie intr-un nou design care combina unele din cele mai bune caracteristici ale ultimelor doua generatii. Au revenit butoanele din generatia a doua impreuna cu VoiceOver si playlisturile din generatia anterioara. Este un iPod cu functii de baza, insa cu un pret de 49$ pentru 2 GB acesta este cel mai accesibil iPod. Sa mai adaug ca acesta inmagazineaza o autonomie de 15 ore. Modelul din acest an vine in 5 culori superbe. Este probabil cel mai ieftin iPod insa nu este nimic “ieftin” in legatura cu el.

nano

iPod nano – Este incredibil cat de mic poate fi acest iPod. Ce diferenta poate face trecerea anilor. iPod Nano, acum in generatia a sasea este extraordinar. Apple a creat un display micut multi-touch asa ca nu mai exista click wheel ci doar un micut ecran multi-touch. Nu mai exista video, camera sau jocuri de data aceasta. Ecranul este prea mic pentru aceste lucruri. Este doar un iPod cu si despre muzica si poze . Are o autonomie de 24 de ore si se poate gasi in versiune de 8 GB (149$) si 16 GB (179$).

touch

iPod touch – Potrivit celor de la Apple, acum este cel mai popular iPod si devine din ce in ce mai bun in aceasta generatie. In primul rand, cat de greu ar fi de crezut, este chiar mai subtire. Vreau sa spun super super super subtire. Bineinteles, asta nu e tot. iPod Touch are acum retina display ca si iPhone 4 impreuna cu Giroscop, A4 chip si 2 camere – in fata si in spate. Yep, exista si suport Facetime. Camera din spate filmeaza 720p HD dar nu face instantanee cu multi-mega pixeli. Este mai degraba o camera pentru poze ocazionale de pus pe Facebook. Apple detine acum piata de mobile gaming astfel incat noua generatie va propulsa acest lucru si mai mult in viitor. Exista 3 modele: 8 GB – 229$, 16 GB – 299$ si 64 GB – 399$. Luand in considerare dotarile cu care vine acesta este cu adevarat o strategie agresiva de preturi.

itunes

iTunes 10 – Bineinteles nu exista update de iPod fara ca o noua versiune de iTunes sa nu apara la suprafata. iTunes 10 arata foarte mult ca generatia anterioara cu mai multe moduri de vizualizare. Ceea ce este cu adevarat nou este faptul ca Apple a construit o retea sociala numita Ping ca o parte a iTunes-ului, axata in mod special in jurul muzicii. Utilizatorii pot urmari alti utilizatori precum si artisti. Apple are deja in baza de date sute de artisti care pot publica o varietate de continut multimedia. Pot vedea ce asculta altii, pot distribui muzica mea sau pot afla ce concerte urmeaza in curand si daca ceilalti utilizatori vor lua parte la acesta. Pot invita prietenii via email sau ma pot conecta pe Facebook. Exista deasemenea un buton Ping care este activ in iOS astfel incat pot fi online pe Ping chiar si on-to-go.

Apple TV ReInventat

appletvA trecut ceva timp de cand Apple TV si-a facut aparitia in portofoliul celor de la Apple dar cu toate acestea nu a reusit niciodata sa devin un hit. Cei din CEO il numesc un “hobby” dar TV-ul este prea important pentru ca Apple sa-l ignore.

Ultima versiune de Apple TV este de aproximativ un sfert din dimensiunea modelelor anterioare. Este proiectat sa distribuie si sa optimizeze streamingul pentru utilizatori. Este construit in totalitate pe o conceptie de “inchiriez filme” nu “le cumpar” desi te poti conecta la calculator in libraria iTunes pentru stream la orice continut existent. Filmele se pot inchiria pentru 4.99$ in varianta HD, iar acum exista si optiunea de inchiriere seriale TV pentru 0.99$/episod. Primele retele TV care au intrat in acest joc sunt ABC si FOX, dar se asteapta si alte retele sa ofere continut video curand. In afara de Youtube, Flickr si MobileMe exista deasemenea un client Netflix. Este cea mai buna implementare vazuta vreodata.  Costul acestei “cutiute”-minune este de 99$, facandu-l accesibil oricui. Apple TV include porturi ca Ethernet, HDMI, USB sau optical audio. Bineinteles, exista suport WiFi si este “tunat” cu un procesor A4. Una peste alta, imi place abordarea celor de la Apple. Ma asteptam ca cei de la Apple sa razbata si-n zona jocurilor pe telvizor, mai ales ca zvonurile aduceau in vedere un iOS pe Apple TV. Poate ca Apple s-a gandit deja la asta, insa acest model a fost doar unul de acomodare si de captare a mai multor utilizatori in zona Apple TV.

Concluzia? Este cel mai impresionant lineup vazut vreodata. Apple a schimbat total linia de productie iPod aducand ceva cu totul diferit din punct de vedere al caracteristicilor cat si al preturilor. Ping este din nou un domeniu bine gandit care poate deveni o retea de succes peste ani.

iPhone XS & XS MAx

iPhone XS & XS Max

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer