Buddha pe pamant

Mii de oameni au venit în jungla din Nepal pentru a-l cunoaşte personal pe adolescentul socotit a fi reîncarnarea lui Buddha, informează AP.
Se spune că tânărul de 18 ani, Ram Bahadur Bamjan, locuieşte în junglă încă din 2005. În această perioadă, Bamjan ar fi meditat fără hrană şi apă. Credincioşii adaugă că, din momentul în care a fost descoperit, tânărul a petrecut luni întregi de meditaţie cu ochii permanent închişi, fără a se mişca.
În această săptămână, Bamjan a oferit binecuvântarea sa miilor de credincioşi adunaţi în jungla nepaleză. “Astăzi, am avut şansa de a-l vedea pe Dumnezeu. Ei spun că e Buddha, dar pentru mine este Dumnezeu”, a spus una dintre femeile binecuvântate de Bamjan. Un preot budist a anunţat că tânărul le va vorbi pelerinilor în ziua de 18 noiembrie, după care se va întoarce în junglă, pentru o nouă perioadă de meditaţie.
Aproximativ 325 de milioane de oameni, majoritatea asiatici, sunt de religie budistă. Cel cunoscut tuturor sub numele de Buddha este Siddhartha Gautama, născut în urmă cu 2.500 de ani în sud-vestul teritoriului pe care se întinde Nepalul de astăzi.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer