Jailbreakul devine legal

Jailbreakingul dispozitivelor Apple a fost mult timp un subiect controversat, insa acum situatia incepe sa ia o alta intorsatura. The Library of Congress a adaugat o exceptie de la Digital Millennium Copyright Act, care permite unui utilizator sa rupa gestionarea drepturilor digitale, pe un dispozitiv pe care acel utilizator il detine deja, atata timp cat acestia nu au de gand sa incalce drepturile de autor. Ce inseamna acest lucru pentru lumea telefonului mobil? Sau mai bine zis al smartphone-ului ?

Sa-ti faci jailbreak la dispozitivul tau iPhone sau Android este un lucru OK din punct de vedere guvernamental, atata timp cat software-ul este obtinut legal. Modul de redactare privind dispozitivele de deblocare a fost de asemenea schimbat, astfel incat acum include si deblocarea via “firmware and software”. Fragmentul cu privire la telefoanele mobile poate fi vazut mai jos:

Computer programs that enable wireless telephone handsets to execute software applications, where circumvention is accomplished for the sole purpose of enabling interoperability of such applications, when they have been lawfully obtained, with computer programs on the telephone handset.

Insa doar prin simplul fapt ca jailbreakingul a devenit legal, sa nu ne gandim ca Apple va incepe sa inlature protectia din dispozitivele iOS sau ca vor veni gata jailbreakuite pentru tine. Singurul lucru pe care Apple nu-l va putea face este acela de a va da in judecata in cazul in care iti faci jailbreak la dispozitivul tau.
Una peste alta, chestia asta nu poate decat sa ne bucure insa trebuie sa avem grija de un singur lucru: sa obtinem softwareul pe cale legala ! Acum fraza asta ma duce cu gandul la o singura concluzie. Oare va trebui sa platim pentru un soft de genu redsn0w sau blackra1n ?

iPhone XS & XS MAx

iPhone XS & XS Max

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer