Justitie americana

Candva, Einstein a spus ca stie de existenta a doua lucruri infinite: prostia omeneasca si universul. In ce priveste pe al doilea, mai avea insa oarecari retineri!
E cunoscut faptul ca americanii se dau in judecata pentru orice fleac, dar ceea ce urmeaza mai jos provoaca de-a dreptul puterile noastre de intelegere, dupa cum verdictele adoptate sfideaza si cea mai elementara notiune de justitie. Conteaza sa ai tupeu si un avocat “convingator”, totodata sa fii perseverent.

Locul 7:
Premiul LIEBECK: este numit asa dupa Stella Liebeck – de 81 ani – care a dat in judecata McDonald’s pentru ca si-a varsat in poala o ceasca de cafea si a castigat 2.9 milioane $…

Locul 6:
Kathleen Robertson, Austin, Texas, a primit o despagubire de 780.000 de dolari. Ea si-a fracturat glezna intr-un magazin de mobila, dupa ce s-a impiedicat de un baietel care alerga prin magazin. Verdictul tribunalului i-a surprins pe proprietarii magazinului, avand in vedere ca pustiul cu pricina era chiar copilul doamnei Robertson!

Locul 5:
La egalitate pe locul 5 sunt doua persoane: Carl Truman de 19 ani care a castigat 74.000 $ si cheltuieli pentru ingrijiri medicale dupa ce un vecin a trecut cu Honda Accord peste mana lui. El se bagase sub masina cu intentia de a fura rotile automobilului, iar vecinul care era la volan nu l-a vazut si a plecat din parcare…

Terrence Dickson din Bristol, Pennsylvania care, dupa ce a dat lovitura intr-o casa, a vrut sa iasa prin garaj, dar usa acestuia era stricata iar usa de acces in casa se inchisese automat in urma lui. Proprietarii erau in vacanta, asa ca hotul-minune a ramas inchis 8 zile in garaj, hranindu-se dintr-un sac de mancare pentru caini si potolindu-si setea cu o lada de Pepsi. El a dat in judecata casa de asigurari a proprietarului pentru ca situatia i-ar fi cauzat “stres”, despagubirea cifrandu-se la o jumatate de milion de dolari.

Locul 4:
E ocupat de Jerry Williams din Little Rock, Arkansas, care a fost muscat de posterior de cainele vecinului, cainele fiind legat in curtea respectivului vecin. El nu a obtinut decat 14.500 $, pentru ca juriul a considerat totusi ca domnul Williams a provocat “putin” acest incident, sarind gardul si tragand cu o pusca cu alice in caine…

Locul 3:
Apartine domnisoarei Amber Carson din Lancaster, Pennsylvania, care a alunecat pe o balta de sifon intr-un restaurant si si-a rupt noada. Poblema e ca balta fusese facuta chiar de respectiva, deoarece aruncase un pahar cu sifon in capul prietenului ei si, probabil, ratase. A castigat insa 113.500 $.

Locul 2:
Kara Walton din Claymont, Delaware, a incercat sa intre pe geamul unei toalete de la un club de noapte spre a evita achitarea celor 3,5 $ de la intrare, a alunecat si si-a spart doi dinti. A dat in judecata clubul si a castigat 12.000 $, plus acoperirea cheltuielilor stomatologice.

Locul 1:
Merv Grazinski din Oklahoma City a cumparat o rulota cat o casa si, pe cand se deplasa pe autostrada, a fixat viteza pe automat si s-a dus in spate sa-si faca o cafea… Rulota a iesit bineinteles de pe carosabil si a nimerit in sant. El a dat in judecata compania care a fabricat rulota intrucat nu s-a specificat in manualul de utilizare ca nu trebuie sa se paraseasca volanul in timp ce masina merge… A castigat 1.750.000 $ si o noua rulota, iar compania a modificat manualul de utilizare.

1 comments On Justitie americana

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer