O casă cu aer scandinav

Un vechi citat grecesc spune: ”Propria-ţi casă este mai plăcută decât oricare alta”. 

De ce? Pentru că e a ta și ai libertatea să o schimbi după bunul plac, să o respecți ca pe tine însuți sau să o lași în dizgrație.

Pentru mine, casa e locul în care ar trebui să mă simt cel mai bine, mai ales că, în majoritatea timpului, lucrez de acasă. Deci, e locul în care petrec cea mai multă vreme. E spațiul care mă cunoaște îndeaproape. Dacă mi-aș putea întreba oglinda: ”Cine sunt?”, probabil m-ar putea descrie mai bine ca oricine. Dacă mi-aș întreba scaunul câte kg am, le-ar aproxima cu iscusință. Dacă mi-aș întreba masa care e felul meu preferat de mâncare sigur s-ar strâmba la mine pentru a-mi aminti că e timpul să o îmbrac cu o față de masă.

Casa e cea în care trebuie să mă simt inspirat ca să pot crea, dar e și spațiul în care vreau să mă simt eu însumi, să mă simt, așa cum se zice: ”ca acasă”.

Primăvara, casa se umple de lumină, dar și de oameni. Mi-am propus ca Paștele acesta să-mi invit familia și prietenii la mine. Primul gând a fost: cum îmi fac livingul mai viu și mai primitor? Și am găsit foarte rapid, ceva suficient de încăpător pentru oamenii dragi din viața mea, care deși nu sunt mulți, ei sunt cei care îmi umplu încăperea cu fericire. Pentru încântarea pe care ei mi-o oferă de fiecare dată, mi se pare justificat să fac mici schimbări în casă, dar să-mi rămână totuși bani și pentru sarmale, ouă înroșite și salată de beouf.

Primul impact pe care îl ai atunci când intri într-o casă este cel vizual. Așadar mi-am stabilit culorile de bază cu care vreau să lucrez: alb, maro, gri și bej. Pe lângă cele 4 nuanțe menționate, voi asezona atmosfera cu câteva pete de culoare ca să sparg monotonia. Așadar îmi las imaginația să zburde!

Setul de 4 scaune tapițate (care nu doar că dau un aer elegant, dar par și foarte confortabile) și o masă care mă atrage prin nuanța de stejar, sunt alegerea care mi se pare că se potrivește cu parchetul în nuanțe de maro și canapea fixă tapițată cu stofă gri. Cum niciodată nu se știe când se anunță și mai mulți prieteni, sigur aș investi în scaune de living, ca cele din setul de mai sus, care dau o notă de eleganță și un vibe scandinav, așa că mi se par foarte potrivite pentru atmosfera casei mele. La un asemenea decor, îmi doresc neaparat un tablou care să înveselească atmosfera și să dea o notă personală locuinței. Ah, să nu uit! Nu pot să nu completez atmosfera din living, cu un covoraș drăguț. Îl aleg cu grijă totuși. El dă tonul în care este decorată încăperea, dar și culorilor ce-l vor complementa.

Pentru ocazii speciale, am decorat și accesorizat camera de oaspeți, pentru momentele în care vreo rudă sau vreun prieten dintr-un alt oraș,  își anunță vizita pentru câteva zile. În cameră voi opta pentru o atmosferă aerisită în tonuri scandinave: o draperie Yvette gri, o cuvertura reversibilă Sue White / Grey și un set de perne decorative “Baloon Hill”. În bucătărie, îmi voi accesoriza masa de bucătărie din lemn de stejar,  cu o față de masă dungată, ce va găzdui bucatele alese. 

Și dacă camera de oaspeți e aranjată la 4 ace, nici camera mea nu se lasă mai prejos. Aici mi-am îndeplinit visul de mă trezi în fiecare dimineață într-o cameră cu mobilă albă, alegând setul New York. Mobilă albă, pereți gri și un răsărit care mă anunță că sunt mai aproape de sărăbătorile pe care le aștept cu drag.

Deseori ai de luat decizii. Fie că vorbim de opțiuni sau preț, fiecare persoană alege să-și amenajeze locuința după un criteriu personal. Eu aleg să mă simt bine în propria-mi locuință, iar prietenii și oaspeții mei vor fi cu siguranță impresionați de atmosfera creată!

 

Articol redactat pentru competiția Spring SuperBlog 2019.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer