Ofer cadouri și primesc fericire

Suntem în luna decembrie, această lună care ne îndeamnă în fiecare an să ne gândim la ceilalți. Știm că vom primi chiar și când vom oferi. Pe lângă cadourile fizice, de fiecare dată, atunci când ofer primesc ba un zâmbet răzleț, ba căldură interioară, ba o îmbrățișare pătimașă, dar mai ales primesc fericire!

Cantitatea de fericire pe care o primesc atunci când ofer are legătură cu bucuria celui care primește. Așa că, indiferent cui îi fac cadou, mă gândesc în mod special la el, la ce i-ar plăcea și ce i-ar fi de folos. Un cadou doar frumos poate impresiona, dar atunci când combini esteticul cu utilul ai certitudinea că va impresiona. Asta mi-am propus eu anul acesta și mi i-am luat ca aliat pe cei de la Answear.ro, unde se găsesc produse de îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii, iar portofoliul magazinului online cuprinde peste 300 branduri internaționale de top.

Oricât de mult mi-ar plăcea să ofer, țin destul de mult la timpul pentru mine, pentru muzică și carieră, de aceea nu vreau să pierd ore întregi în magazinele fizice, ci prefer să comand online. Numai că și aici apar tot felul de întrebări: ”dacă produsele nu ajung la timp?”, ”dacă nu e un site serios?”, ”dacă ce prezintă nu e conform cu realitatea?”. De aceea e foarte important să comanzi de la site-uri de încredere, așa cum este Answear care au produse 100% originale și livrare rapidă din stoc. Îți recomand totuși să comanzi din timp cadouri pentru cei din jurul tău.

În ceea ce mă privește, deja îmi organizez această ”listă de fericire” și am trei categorii la care mă gândesc: 

  1. celor pe care ii iubesc;
  2. cadourile care trebuie;
  3. cele de drag.

Celor pe care îi iubesc

În această categorie se află cele două mai importante persoane din viața mea: iubita și mama.

Iubitei mele mi-ar plăcea să-i fac cadou o escapadă la munte, căci ne place foarte mult să ieșim și să descoperim lumea împreună.

Am văzut și câteva pulovere pentru damă care sunt convins că ar binedispune-o. Așa că mă gândesc ca cel puțin unul să se afle sub bradul din cabana în care vom bea vin roșu privind șemineul. Iar dacă această posibilitate nu va exista din diferite motive, îmi voi pune pe listă și două rochii de damă. Vom asculta și vom cânta colinde, iar ea va face piruete până când își va da seama că rochia se ridică un pic prea mult. Apoi se va schimba în cealaltă și va dansa și în aceasta așa cum știe mai bine.

Mama e cea care mereu mă îndemna să-mi aleg șosete groase și să am cizmele bune, căci dacă ți-e frig la picioare, sigur o să-l simți în fiecare por. Pe listă pun o pereche de cizme de damă călduroase. Am papucii ei de casă la mine ca să știe că e oricând binevenită. Partea și mai bună e că așa n-am nicio șansă să-i uit mărimea la încălțăminte.

Dacă la model mă mai gândesc, știu sigur că voi alege o culoare îndrăzneață, căci vreau să o știu mereu în culori:

Cadourile care trebuie

În această categorie intră șeful sau colegii de serviciu, de exemplu. În general sunt acele cadouri în care nu vrei să investești foarte mult, dar îți dorești să faci impresie bună. Foarte multe firme organizează Secret Santa, când îți extragi un coleg și îi iei cadou dintr-o sumă de bani stabilită. Numai că toată lumea vede ce i-ai cumpărat, așa că te implici ca la un proiect din timpul săptămânii. De multe ori ajunge să-ți placă atât de tare încât analizezi bugetul alocat în așa fel încât să poți să-i iei ceva cu adevărat special. Cele mai potrivite în acest caz mi se par accesoriile. Poți găsi ceva convenabil, e util și ai o multitudine de modele din care poți alege. De la simple, într-o singură culoare ,cu care nu poți da greș, până la cele spectaculoase.

Dacă aș avea de făcut cadou unui coleg de serviciu, de exemplu, m-aș uita la portofele pentru bărbați. Uite câteva pe Answear.ro care sunt sub 100 de lei:

Dacă aș avea de făcut cadou unei colege de serviciu i-aș alege un rucsac de damă. În funcție de colegă, mesajul ar fi ori ”ia o pauză, mergi în drumeție, munca nu pleacă nicăieri”, ori i-ar fi un ajutor binemeritat la job pentru a-și transporta diverse documente sau laptopul. Iată trei sub 100 de lei în acest moment pe Answear:

Cred că în ceea ce privește ”cadourile care trebuie” e foarte importantă utilitatea lor. E bine să fie cât de cât universale, mai ales dacă nu cunoști foarte bine persoana căruia i-l faci cadou, dar e important ca cel care îl primește să nu aibă senzația că își încarcă spațiul cu vreo decorațiune cu un om de zăpadă căruia i se apind ochii.

Cele de drag

Sunt cadourile pentru prieteni și întotdeauna trebuie, în ceea ce mă privește, să fie personalizate pentru temperamentul, întâmplările petrecute împreună sau pentru dorințele lor. Dacă un prieten îmi spune că nu are o geacă groasă, voi ține minte și înainte de a-și cumpăra, mi-ar plăcea să-l surprind.

Pentru a înțelege mai bine la ce mă refer când spun cadou personalizat (căci nu mă refer la cele pe care scrie numele sau pe care apare poza persoanei respective), îți voi da câteva exemple cu darurile pe care intenționez să le fac eu prietenilor mei. Voi crea câte o categorie pentru fiecare, pentru a fi totul mai simplu.

Sportivului i-aș face cadou o pereche de pantaloni pentru bărbați tip trening căci știu că toate hainele lui sunt potrivite pentru ei. Dacă i-aș face cadou o cămașă probabil ar purta-o la nunta mea doar.

Întârziatului e destul de evident că i-aș lua un ceas. Aș fi atent la detalii și l-aș ruga să-l seteze cu 10 minute mai devreme, ca data viitoare când ne vedem să întârzie doar 15 minute, nu 25.

Pretențioasei i-aș lua o bluză sau cămașă simplă. În cazul în care nu-i place, să o poată purta pe sub un pulover. Sigur că m-aș strădui să fie pe placul ei, dar până la urmă nu e pretențioasă degeaba. E imprevizibilă, de aceea cadoul meu va fi unul simplu, dar util.

Ocupatei, cea care niciodată nu iese din casă că are câte-o treaba, i-aș lua o pijama. Sper doar să reușesc să mă văd cu ea luna aceasta. Să văd cât de ocupată o fi…

Acestea au fost câteva din tipologiile prietenilor mei. Te poți gândi și tu la prietenii tăi și poți să stabilești ce li se potrivește. Sigur că nu am terminat. Mă mai am pe mine însumi. Îmi voi face cadou fericirea de a oferi așa cum îți scriam la începutul articolului, dar nu mă voi abține, ci îmi va aluneca click-ul pe categoria lenjerie bărbați. Nu de alta, dar cică de Anul Nou se poartă lenjeria roșie. Așa mi-a zis iubita mea, eu mă conformez. Să-mi alunece oare click-ul și pe lenjeria de damă?

Articol redactat pentru SuperBlog 2020

Pozele fac parte din sursele oferite de sponsor

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer