Creditele ipotecare se pot obține mai ușor decât ai crede!

Acum că 2020 s-a încheiat, putem spera ca anul acesta vom putea respira normal și vom putea visa la lucruri pe care anul trecut nu puteam să le ducem la bun sfârșit. Privind la ceea ce se întâmplă în domeniul imobiliar din București, pare că cererea este mai mare decât oferta, construcțiile de noi imobile fiind din ce în ce mai vizibile prin capitală, schimbând totodată imaginea orașului așa cum o cunoaștem.

Probabil ești în căutarea unui imobil nou, ceea ce reprezintă una din cele mai importante investiții pe care le poți face, dar în același timp fiind un lucru pe care nu-l poți plăti întotdeauna cu banii jos. Creditul bancar poate fi o opțiune bună, însă trebuie să analizezi cât mai multe oferte ale băncilor și, ulterior, să decizi care este cea mai bună variantă pentru tine din punct de vedere al perioadei de finanțare, dar și a dobânzii și a altor condiții. Pe lângă toate acestea, tot procesul fi obositor și anevoios pentru o persoană care nu este familiarizată cu termenii creditelor și condițiile bancare.

Casa mult visată poate deveni o realitate atunci când alegi cea mai bună opțiune.
Casa mult visată poate deveni o realitate atunci când alegi cea mai bună opțiune.

Așadar, am făcut un research despre opțiunile pe care le avem la îndemână și am dat peste varianta în care totul se rezumă la un singur drum și implicit un singur birou: să apelăm la un broker de credite bancare.

Ce este un credit ipotecar

Creditul ipotecar este un împrumut realizat în vederea cumpărării unui imobil, achiziționării unui teren sau a construirii unei locuințe. De obicei, durata pe care se realizează împrumutul este de 30 de ani, însă există și termene mai scurte sau mai lungi, în funcție de vârsta celui care se împrumută. Este foarte important de știut faptul că garanția împrumutului este dată de casa sau terenul în sine. Un alt lucru important în cazul creditului ipotecar este avansul. Acesta poate fi de minimum 15% din prețul de achiziție sau mai mult.

Stabilirea sumei de plată a ratei lunare

Viața nu este ca în jocul Monopoly, prin garantarea creditului cu imobilul achiziționat / construit, creditorul are dreptul de a-ți lua casa în cazul în care nu mai poți rambursa creditul. Oricum ar fi, în cazul în care întâmpini anumite dificultăți financiare, este bine să discuți cu banca imediat, astfel încât rambursarea să poată fi reluată cu ușurință, iar creditul să fie achitat fără probleme. Instituțiile financiare sunt deschise la negocieri și își sprijină clienții aflați în dificultate.

Pentru a nu ajunge într-o situație de genul acesta, este bine să îți evaluezi suma pe care o poți plăti lunar. Specialiștii în educație financiară recomandă ca rata lunară să nu depășească 28-33% din venitul lunar. Oricum ar fi, gradul maxim de îndatorare permis de bancă este de 40%, excepțiile de la această regulă fiind destul de limitate și condiționate de mai multe aspecte.

Atunci când stabilești rata lunară, nu uita să iei în considerare cheltuielile ce au legătura cu noua locuință: impozitul, facturile lunare (curent, TV, gaze ș.a.m.d.), asigurarea sau întreținerea. Ca să fii sigur, poți opta pentru un credit ipotecar cu dobândă fixă pentru primii 5 ani de zile, ulterior dobânda devenind variabilă, formată din marja băncii + IRCC calculat la 3 luni.

Pentru a te asigura că iei creditul ipotecar potrivit pentru tine, cu o rată lunară decentă și facilă ție, este bine să apelezi la ajutorul unui specialist în creditare.

De unde poți obține un credit ipotecar?

Pentru a obține un credit ipotecar poți merge la o bancă sau poți apela la un broker de credite. Brokerul de credite este un specialist în creditare, dedicat ție, care te ajută să obții cel mai potrivit credit pentru tine. Pentru că are în portofoliul său o zeci de produse financiare și este în parteneriat cu zeci de instituții financiare, brokerul de credite îți poate identifica și obține cel mai bun credit pentru tine.

Un articol publicat de curând pe Forbes România, povestește despre AVBS Credit – companie românească din domeniul brokerajului bancar, cu capital 100% românesc – care a încheiat anul cu un bilanț de intermediere de credite în valoare de peste 300 de milioane de euro, volum de credite intermediate în decursul celor 13 ani de activitate

 

Cu ce te poate ajuta un broker de credite:

 

  • Identifică tipul de credit de care ai nevoie (credit de nevoi personale, credit ipotecar, Noua Casă, etc.);
  • Îți dezvăluie și îți explică cele mai bune oferte de creditare existente în acel moment pe piața bancară din România;
  • Îți explică fiecare cost pentru contractarea creditului (notar, evaluare, etc.) și obține pentru tine un tabel de rambursare;
  • Te ajută să înțelegi termenii și condițiile din contractul de credit;
  • Îți întocmește dosarul de credit. Cu cât este mai bine realizat, cu atât șansele tale de a obține un credit ipotecar sunt mai mari;
  • În anumite cazuri, poate negocia pentru tine anumiți termeni sau te poate ajuta să obții o dobândă mai bună a creditului;
  • Studiază împreună cu tine contractul de creditare și îți dezvăluie toate informațiile necesare pentru ca tu să înțelegi pe deplin fiecare punct contractual;
  • Este alături de tine la semnarea contractului de creditare;
  • Rămâne în contact cu tine chiar și după obținerea creditului.

Cat Costă Serviciile Unui Broker de credite AVBS Credit?

Lista de mai sus este cu siguranță mai vastă, însă ceea ce este de reținut este faptul că brokerul de credite te ajută cu toate aspectele importante în procesul de creditare. Și asta nu este tot! Costul pentru serviciile unui broker AVBS Credit este zero. Așadar nu există niciun comision pentru intermediere.

Dacă te întrebi cum este posibil, iată cum decurg lucrurile: compania de brokeraj bancar funcționează în parteneriat cu băncile și IFN-urile din România. Brokerul de credite este

comisionat de instituția bancară de la care s-a obținut împrumutul. Astfel se scutesc timpi și efort pentru angajații din băncile și IFN-urile din România. Prin acest proces, băncile comisionează brokerii de credite pentru fiecare dosar intermediat, pentru că este mai profitabil să achiți un comision pentru dosarele de creditare intermediate, decât să deschizi noi sucursale sau să plătești salariile angajaților care ar lucra în acea sucursală bancară.

Desigur, nu este obligatoriu să apelezi la serviciile unui broker de credite bancare pentru a obține un împrumut, dar dacă o faci poți scuti timp prețios și poți fi sigur că obții cea mai bună variantă de creditare, acesta având o bază mare de date cu oferte bancare de pe piața financiar-bancară din România.

În încheiere îți doresc mult succes în realizarea planurilor tale în anul 2021!

 

AVBS Credit (avbs.ro) este compania de intermedieri credite bancare fondată în anul 2007 de tânărul antreprenor, Valentin Anghel, care în prezent se află pe locul I ca cifră de afaceri în topul companiilor cu capital 100% românesc în domeniul brokerajului bancar.

Brokerii de credite cu Francize AVBS Credit se află în orașele: București, Bacău, Baia Mare, Brașov, Caransebeș, Călărași, Cluj-Napoca, Constanța, Deva, Drobeta Turnu-Severin, Focșani, Iași, Ilfov, Mangalia, Mircurea-Ciuc, Orăștie, Piatra-Neamț, Pitești, Ploiești, Satu Mare, Sibiu, Strehaia, Târgoviște, Târgu-Jiu, Turda, și Timișoara și intermediază toate tipurile de credite deoarece dispun de un portofoliu impresionant de soluții de finanțare pentru persoanele fizice și juridice, de la peste 30 de instituții bancare și non-bancare din România!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer