My OS Top List

1. Windows Vista ( si cred ca Home Basic e cel mai indicat – gen “keep it simple” kind of os ). Cred ca toata lumea este obisnuita cu windows, fiind un os cu interfata friendly. Ne-am obisnuit cu interfata lui, programele si chiar cu acel proces devenit rutina de mult timp de a reinstala windowsul la 3 luni. Desi stiu ca nu e corect sa-l pun pe primul loc am considerat sa il mentin no.1 dat fiind faptul ca ne-am obisnuit cu el.

Windows Vista Home Basic

2. MAC OS X. In sfarsit ceva ce pot numi un OS adevarat. DJ-i il folosesc in cluburi la mixaj, americanii au iMac-uri sau MacBook Pro care ruleaza MAC OS X. Pana si OLiX are un Macbook Air si cred ca e foarte multumit de el. Bine, bine ! Pe de o parte te gandesti ca este un lucru foarte scump, ca daca vei dori sa iti achizitionezi un MacBook sau un iMac vei face o gaura neagra in economiile tale dar cand te gandesti la un os ce nici linux nu-l poate patrunde prea mult, un sistem stabil de care toata lumea vorbeste de bine si spun ca nu tre sa-l reinstalezi non-stop, ca nu se blocheaza si ca face lucruri marete pe care windows nu le-ar putea infaptui, ai putea lua in considerare sa-ti cumperi un Apple product ori sa-ti pui Mac pe PC. Cu putin Google search si ceva multa rabdare vei reusi.

APPLE OS X LEOPARD

3. Linux. Cand auzeam de linux ma gandeam la un OS cu interfata MS-DOS negru pe alb care se foloseste numai din comenzi. Dar apoi a inceput sa imi placa cand am facut cunostinta cu Ubuntu. Un sistem cu interfata asemanatoare WINDOWS/MAC si cand te gandesti ca poate fi bootat chiar si de pe stick te gandesti “let’s give it a shoot” !

Linux Ubuntu

Linux e foarte bun de tinut pe stick cand ai o problema cu OS-ul curent. Linux te ajuta imediat! M-a scapat de vreo 2 3 ori de formatat si chestii. Ma gandesc foarte mult sa trec pe MAC, dar vreau sa pastrez si Windowsul. De fapt am deja MAC-ul pe o partitie HFS+ insa de cand am trecut pe Windows 7 a disparut bootloaderul deci prin urmare si…MAC-ul. Acum incerc sa gasesc o solutie sa refac bootloaderul. In plus am o problema cu DVD-ul de la laptop iar magazinul de unde l-am achizitionat a dat faliment. Tara de cacat ! In fine .. este inca un argument de ce isi merita banii un MacBook Pro fata de un laptop ordinar ( nu conteaza marca ). Tu te-ai gandit vreodata sa treci pe MAC ? Ce parere ai de cele 3 sisteme de operare ? Care ti se pare cel mai potrivit pentru tine ?

iPhone XS & XS MAx

iPhone XS & XS Max

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer