BUS

10072010978

Acum cateva zile ( in timp ce eram in asteptarea autobuzului ) am dat atentie a ceea ce scrie in statia de autobuz pe asfalt. Pana acum nu dadusem atentie faptului ca statiile de autobuz sunt marcate cu “BUS” si nu cu “Autobuz”. Bus ?? Serios ??

Aceste cuvinte / neologisme au intrat oarecum in limba romana pe bune de mai au un pic si vor avea nevoie de o definitie si un loc de cinste in DEX-ul roman. Hai sa ne gandim: am fost in alte tari si am observat ca sunt foarte nationalisti ceea ce inseamna ca foarte rar vei gasi chestii scrise in engleza, mai ales cand vine vorba de .. statii de autobuz sau mai stiu eu ce. Acum sa revenim la noi ! Oamenii din generatiile anterioare poate nu cunosc limba engleza si implicit nu inteleg cuvinte ca fair-play, buisness, weekend, lobby etc.

So ! Ce ne defineste pe noi ca natie ? De ce nu putem fi nationalisti pana la capat, intrucat sa scriem AUTOBUZ si nu BUS ? Exemplele pot continua dar am vrut sa discut exclusiv despre acest “BUS”. Ei bine.. tu ce parere ai ? Vrei sa ne americanizam de tot sau vrei sa fii un roman care traieste intr-o tara in care se vorbeste exclusiv romana ?

1 comments On BUS

  • un alt articol din multele articole slabe! ti se pare ca “autobuz” este un cuvant scurt? ar ocupa si mai mult spatiu… in plus, nu e nevoie sa exageram… nu ne americanizam doar ca scrie in statie “bus”. si crede-ma tata floarea nu e chiar atat de batuta in cap incat sa nu isi dea seama ce inseamna totusi “bus”

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer