Haos si tehnologie

Tin minte ca atunci cand eram copil si nu exista atata tehnologie lumea era mai linistita. Nu existau telefoane mobile, 1000 de retele, Romtelecomul facea legea. Am crescut cu 2-3 posturi de radio ( Contact, 21, ProFM ), cateva posturi TV importante la acea vreme ( PROTV, Antena1, TVR, Prima, MTV, MC&M, Atomic, Cartoon Network ). Tin minte ca in clasa a II-a am facut cunostinta pentru prima data cu termenul de calculator. Masinaria aia urata cu o tastatura uriasa, mouse cu bila si 2 butoane, un ecran pe tub si Windows 95 ca OS. Am avut si eu unul la 10 ani. Eram foarte multumit cu cei 133 Mhz si 1 GB hard-disk. Ma jucam Mario si alte jocuri cu interfata de voma, ascultam CD-uri din reviste cu postere. Era muzica roamneasca, Era foarte tare muzica din acea vreme ! Aveam chiar si muzica straina. Aveam mp3-uri. Si acum ma intorc prin ’98 a inceput moda cu telefonul mobil. Sper ca mai tii minte de unde ai plecat nu ? Mai stii caramidele acelea Motorola, Bosch sau celebrul Nokia 5110? Reclamele cu CONNEX GSM – Ce-i al tau e-al tau ?

Dar acum lumea evolueaza. Nu ne mai multumim cu un singur telefon. Trebuie sa avem 3-4 telefoane. Pe vodafone, orange, Cosmote si Digi. Pentru ca suntem persoane mult prea importante nu-i asa? Si pentru ca mami nu ma lasa sa vorbesc cu tine daca nu esti in retea cu mine. Telefoanele in sine tre sa aibe 1000 de megapixeli la camera, sa stie flash, web, 3G, html, jpeg, doc, excel, pdf si alte dracii.
Nu ne mai multumim ca orice masina. Dacia ne sta in gat. Trebuie sa fie musai de brand si sa stie cel putin sa-ti incalzeasca curul ala libidinos in scaunul din piele sau geamurile sa se inchida automat pentru ca de: nu mai suntem in era “lu’ manivela” deci nu ne place sa invartim de maneta. Internetul pluteste peste tot. Media simt cum ma intoxica zilnic cu fel de fel de stiri. Politicienii sunt din ce in ce mai corupti. Simt ca totul devine din ce in ce mai poluat. Mai sufocant.

Ceea ce vreau sa spun este ca acum 10 ani totul era normal. Tehnologia isi urma cursul ei. Totul era ok. Insa acum lumea a devenit mai rea. Totul este un haos. Tara in care traim, ceea ce ni se arata la tv, in ziare ( 90% fiind de scandal ), ceea ce se promoveaza. Ne place scandalul, incultura, inselatoria, pornografia si goana dupa tehnologie. Uitam care ne sunt principiile, care sunt adevaratele noastre scopuri in viata. Uitam ce am fost candva. Mie personal nu-mi place ceea ce vad in jurul meu, iar acest fapt ma face sa simt ca nu ma incadrez intr-o astfel de societate. Ma intreb cand toate acestea vor avea un final? Cand ne vom trezi din haosul acesta ce ne inconjoara ?

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer