Incarcator universal pentru toate telefoanele mobile din 2011

thumb.phpComisia Europeana a anuntat ca, incepand cu 2011, toate telefoanele mobile vandute in interiorul Uniunii Europene vor functiona cu acelasi incarcator universal, a relatat Agerpres.

Potrivit unui purtator de cuvant al Comisiei Europene, dezvoltarea normelor tehnice pentru asigurarea compatibilitatii si a sigurantei noilor încărcătoare universale se desfăşoară in conditii bune.
In prezent, in interiorul Uniunii Europene, se comercializeaza o mare diversitate de încărcătoare pentru telefoanele mobile, inclusiv în cadrul aceleiaşi mărci. Acest lucru dauneaza si pentru mediu, prin faptul ca da nastere la o cantitate mare de deseuri, dar ingreuneaza si viata utilizatorilor.
Noile incărcătoare vor fi produse sub marci diferite, dar vor putea fi folosite la toate telefoanele printr-o conexiune micro-USB aplicata pe noile telefoanele smartphone. Celularele mai vechi vor avea nevoie de un adaptor.
Principalii producători de telefoane mobile – Nokia, Sony-Ericsson, Samsung – au semnat anul trecut un acord prin care se angajau să stabilească o normă nouă pentru standardizarea încărcătoarelor lor. Această normă trebuia să fie deja elaborată pana in prezent.

Sursa : stiridebine.ro
Sursa foto: gadgetzone.ro

iPhone XS & XS MAx

iPhone XS & XS Max

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer