Tehnologia azi

Tehnologia a fost mereu prezentă în viața mea. De fapt, mă consider pasionat de tot ce înseamnă tehnologie fie că vorbim de gadget-uri sau accesorii ce deservesc un studio muzical.

În general, când compun, încerc să mă folosesc de metodele clasice și să nu las mediul digital să-mi ocupe spațiul, însă recunosc că tehnologia poate fi utilă de cele mai multe ori. Pentru versuri folosesc aplicații precum “Evernote” sau clasicul “Notes” din iOS. Dacă sunt pe stradă și am un moment de inspirație, folosesc “Voice Memo” pentru a le păstra. Apoi mai sunt aplicațiile pentru chitariști cu librării de acorduri, progresii, metronom, guitar tuner și altele. Sunt lucruri de care nu mă pot lipsi. Și în producție lucrurile beneficiază de pe urma avansului tehnologic. Studioul muzical, de exemplu, a avansat extraordinar de mult. Astfel pentru o simplă idee, uneori este de ajuns un laptop, un DAW și o clapă MIDI. Dacă știi ce să faci cu ele poți arunca în aer “hit”-ul ăla despre care toți vorbesc.

Când vorbim de social media, platformele online sunt disponibile oricărui mediu de activitate. Ca muzician și artist consider că este mai mult decât important să-ți expui muzica și imaginea acolo. Să fii peste tot! Astfel, platforme precum Facebook, Twitter, Instagram, website-ul oficicial și alte medii de socializare, creează o conexiune între mine și publicul larg. Content-ul este foarte important. Consider că trebuie să fie echilibrat și constant.

Observ o simplificare a vieții odată cu avansul tehnologic, ceea ce nu este deloc un lucru rău. Dar oare unde s-a pierdut bucuria de a ține un CD în mână sau a aștepta la radio 20 de minute până a-ți fi difuzată piesă preferată? Spun asta pentru că am crescut în perioada în care totul era altfel. Nu este deloc un lucru rău ce se întămplă în prezent, însă cred cu tărie că ar trebui să existe un echilibru între chestiile simple si beneficiile pe care ni le oferă mediul digital.

iPhone XS & XS MAx

iPhone XS & XS Max

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer