Tehnologie incotro?

Se petrec schimbari majore in tehnologie si se pare ca atat Microsoft cat si Apple vor sa faca o usoara tranzitie catre platforma Touch. Sa ne fereasca Dumnezeu sa ajungem dependenti de o sticla pe care sa ne lasam amprentele de fiecare data cand downloadam un refereat de pe Google sau ne jucam Angry Birds. Mie pur si simplu nu-mi place faptul ca cineva ne impune sa ne schimbam modul in care interactionam cu tehnologia. Mie-mi place asa! Imi place sa am un display, o tastatura, un touchpad si separat un mouse. Imi place sa am un laptop si nu o jucarie pe care sa o numesc “tableta”. La fel se intampla si cu telefoanele mobile. Touch is good dar nu este si eficient de cele mai multe ori. O a doua mare tampenie ar fi modul in care incearca sa se cenzureze aplicatiile sau cu alte cuvinte aplicatiile trec printr-un filtru de verificare al bossilor care mai apoi primesc verdictul de a fi acceptate sau nu ca aplicatii intr-un Store. Am vazut asta in Mac App Store. Inainte de aparitia acestuia, existau destule aplicatii dragute care din punctul lor de vedere nu erau tocmai ..”ortodoxe” insa dupa aparitia tiranului Store ele au disparut in mod subit lasand in urma un mare semn de intrebare si un soc din partea consumaturului. Oare acesta va fi inceputul sfarsitului?

Sa mai vorbim de nebunia cu “on-the-cloud” ? Aparent in viitor hdd-urile vor fi trecute in domeniul antic iar toata colectia noastra de filme porno, muzica si pozele din concediu vor pastrate pe un hdd online. Avantaje? Nu vad niciunul. Dezavantaje? Ohooo ! Cu gramada. Incep prin a ma gandi la cat de vulnerabile pot fi fisierele noastre. Sa mai punem in calcul faptul ca depinzi de internet si probabil serverul pe care ai stocate datele poate cadea in orice moment. Si inca ceva! Branza e pe bani nu? Ei bine, domnii acestia generosi nu-ti vor tine tie fisierele pe moca asa ca probabil vei plati o taxa lunara sau anuala. De ce sa fac asta cand pot cumpara un hdd de 1TB si il pot avea mereu cu mine tota viata??

Nu-mi place deloc spre ce tinde tehnologia sau spre ce vor cei de sus sa ne directioneze. Aici e vorba de perceptia fiecaruia insa vorbind la un nivel profesional, nu vad cum un progamator poate lucra pe o interfata touch sau cum o mare companie isi poate stoca datele intr-un mediu vulnerabil. Sper doar ca toata aceasta nebunie sa se mai amane pentru o buna bucata de vreme… Amin!

iPhone XS & XS MAx

iPhone XS & XS Max

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer