Thoughts on Post-PC Era

Există lume multă care consideră că trecerea în lumea digitală și în cea post-PC este un lucru bun. Nu voi infirma acest lucru, însă nu pot spune că sunt bucuros. Nu pot să cred ca suntem încă pregătiți pentru așa ceva. Iar trecerea asta nu ar trebui să fie atât de bruscă. Aștia de sus deja încearcă să ne bage pe gât cloud-ul, să ne scoate driverele optice și să facă totul wireless de la syncronizare până la încărcarea dispozitivului pe care îl folosești. Era post-PC vine și cu conceptul de tablete sau laptopuri cu keyboard si touchscreen în același timp. Și n-am să mint: Îmi ador iPad-ul! Pot sa fac browsing, să-mi citesc citesc cărțile sau revistele preferate, să am manage pe toate serviciile sociale sau să scriu aici pe blog. E un tool perfect pentru enertainment și este foarte interesant să le fac pe iPad decât să îmi deschid laptopul. Este foarte tare! În același timp nu pot să mă lipsesc de MacBook pentru ca simt ca pe o tabletă nu poți face tot ce faci pe un calculator. Poate din pricina limitării OS-ului sau probabil a unor prejudecăți, lucrurile vor rămâne aceleași cel puțin pentru viitorul apropiat. Personal consider că laptopul este și va rămâne in continuare o piesă importantă pe biroul fiecăruia dintre noi. Este un hub multimedia, o unealtă de lucru (editare foto, video, audio, text și altele) și de ce nu un mijloc de entertaiment. Plus: nu poți trăi încă fără Ethernet port, USB drives, DVD drive sau un OS avansat care face mai multe decât o poate face iOS sau Android.

Vreau și sunt curios să văd cum privește lumea această schimbare (nu că Windows 8 nu ar fi fost prea mult pentru mulți dintre noi) a erei în care trăim și dacă tabletele își vor găsi locul in Spotlight ca și înlocuitori sau ca produse de completare la modul când sunt acasă sau la servici să am un desktop/laptop, iar în deplasări, în tren sau în pat să folosesc o tabletă.

Este totuși trist să văd că se vând tot mai multe tablete și smartphones. De fapt, se vând mai multe tabletele si telefoane decât s-au vândut vreodată calculatoare. Și de ce să nu recunoaștem că motivul numărul unu pentru care îți cumperi un device este entertaimentul. Și asta o poți face pe o tabletă care este mult mai intuituvă, ușor de folosit, ușoară și portabilă. Mai adăugăm și faptul că tabletele vin cu caracteristici cu care laptopul nu a fost echipat vreodată (sim-card slot, GPS, cameră foto/video) și atunci ne dăm seama de ce se vând ca pâinea caldă.

Sper să mai existe viață pentru laptopuri, DVDs sau USB-uri pentru simplul fapt că cred că suntem pregătiți încă pentru o astfel de schimbare.

iPhone XS & XS MAx

iPhone XS & XS Max

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer