Cum mi se pare noul iPhone 5

Pe vremea când Nokia făcea valuri în lumea terminalelor mobile nu se faceau atâtea speculații și nu se ținea atâta secret ca acum o lansare a unui model nou. Oare ce-o avea iPhone 6? O sa aibă NFC, camera de 12? Asta e lumea în care trăim azi iar aceste secrete și speculatii fac parte dintr-un joc a unei strategii de marketing foarte bine inrădăcinate. Îmi place să vorbesc mult de ce impresie îmi face noul iPhone.

earpods_image

Era nevoie de un ecran de 4″ la iPhone? Nu neaparat! Dar din nou, asta este competiția si datorită ei Apple a trecut la următorul nivel. Acum da! Avem un ecran de 4″ 16:9 pur. Dar chiar avem nevoie de acest upgrade? Poate că da, poate că nu! Cred cu tărie ca este un terminal extraordinar dar cu aceeași tărie cred că iPhone 4 și iPhone 4S sunt încă niște telefoane extraordinar de bune și performante.

Pentru ce aș face upgrade? În primul rând pentru design-ul superb si aluminiul de pe spate. În afara de ecran acum nu mai trebuie sa-mi fac probleme daca iPhone-ul se ca sparge. Pe langa asta exista un dezavantaj. Ca în situatia în care felia cu dulceata cade cu partea unsă jos acum si iPhone 5 va cădea cu ecranul în jos. Înainte cădea cum nimerea. Glumesc!

Camera foto este tot de 8MP deci e aceeași chestie chiar daca ei zic ca au șlefuit-o cu aur. iOS 6 va fi compatibil si cu iPhone 4 și 4S. Intr-adevar avem procesor mai puternic pe 5, si conectivitate LTE insa nu sunt lucruri fara de care să nu-ți poți face treaba încă. Desigur, aplicațiile se vor plia pe capabilitățile noului procesor, dar până atunci putem trăi liniștiți. Sunt curios cum se va proceda acum cu aplicatiile având în vedere că acestea vor rula pe doua rezoluții diferite. Se fac două versiuni sau se renderizeaza automat?

În rest, nimic spectaculos nu ar mai fi de spus despre noul iPhone. Avem căști noi, un nou connector pe nume Lightning, hărți noi de la Apple sau Facetime camera cu capabilități 720p. Când vina vorba de hărți eu voi spune “nu mersi” și voi aștepta ca Google Maps să-și faca aplicație independentă de iOS. Mai aștept ca aplicațiile de genul Forsquare, Facebook șamd să foloseasca tot Google Maps sau măcar să-l lase pe utilizator să aleaga ce serviciu de hărți. Despre noul Lightning nu pot să spun decât că îmi place foarte mult însă imi pare rău pentru cei care au mai multe device-uri cu vechiul connector cu 30 de pini, însă din fericire există un adaptor. Nu știu cum funcționează adaptorul in boxe cu connector de iPod dar decât deloc mai bine și așa.

Una peste alta iPhone 5 este un telefon care aduce multe îmbunătățiri și deci e de luat în vizor.

iPhone XS & XS MAx

iPhone XS & XS Max

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer