Ed Sheeran și popularitatea

Mă întreba un prieten deunăzi, care-i treaba cu Ed Sheeran și a lui popularitate. El îl percepe ca fiind o “non-valoare” și un “kitch”. Eu țin să-l contrazic. Cândva, un celebru actor a fost descris astfel: “the stupid person’s idea of what an intelligent person is like”. Eu aș face o analogie și-aș spune: “the non-musical knowledge person’s idea of what a good musician sounds like”.
Cu un păr roșcovan și o atitudine foarte “casual”, nu l-ai vedea tocmai un superstar în adevăratul sens al cuvântului ci mai degrabă genul de “the boy next door”. Ignorăm armata din spate care se ocupă de imagine, PR, video, foto sau booking. Nu vreau să-i înșir lista de premii și recorduri dobândite de-a lungul timpului. Vreau să vorbesc strict despre omul și muzicianul Ed.
Totul se reduce la umanitatea pe care o transmite din atitudine și versuri, din melodicitate și versatilitate. Nu pare genul de artist construit din bucățele în mod artifical de către oamenii “de specialitate”, pentru a fi un “safe bet”. Majoritatea versurilor se duc înspre “Am crescut așa și am copilărit pe aceste dealuri. Ei erau prietenii mei și nu am uitat de unde am plecat”. În momentul în care spui o poveste, ești sincer și te conectezi la același nivel cu noi toți oamenii de rând care n-au locuri prin topurile Billboard, atunci reușești să ajungi la inimile fanilor, pentru că aceștia se regăsesc în povestea spusă de tine. Se poate observa cu ușurință în interviuri, nivelul de comort, încrederea în sine și un simț al umorului bine dezvoltat, iar dincolo de toate este un om modest în ciuda popularității.
Era de așteptat să se îndrepte spre mainstream (tot mai mulți artiști tind spre asta), într-o lume în care se face streaming și nu se mai ascultă albume. Și da: “Shape of You” nu este cea mai bună piesă a lui Ed. De fapt, este o piesă foarte reușită din punct de vedere comercial, însă nu pentru personalitatea și artistul Ed Sheeran. Experimentul a funcționat însă, iar rezultatul a fost cel așteptat: popularitatea lui a crescut foarte tare și s-a creat o adevărată frenezie, fiind peste TOT. Albumul este grozav, însă nu și cel mai bun (vezi “+” și “x“), judecând după câteva din piesele la care și-a dorit același tipar de commerce.
Ca să concluzionez, Ed a spus o poveste prin muzica și prezența lui: un tip homeless, modest, urâțel dar un artist și un songwriter desăvârșit, care a fost devenit popular datorită oamenilor care s-au regăsit în cântecele lui. #ThinkingOutLoud

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer