iTunes 11: un pas înainte sau.. înapoi?

Apple se laudă cu o versiune nouă de iTunes și spun ei “This is iTunes like you’ve never seen it before”. Pe mine nu mă interesează aspectul vizual pe cât mă interesează ce știe să facă

Moduri de vizualizare noi.

redesigned_player_libraryviews

iTunes now features simplified views of exactly what you want. Looking for an album? Click Music and that’s all you’ll see. Do the same for movies, TV shows, apps — and everything else. It’s browsing made more intuitive.

Interesant este că în Music ai taburi ca în iPod cu Music, Songs, Albums șamd, însă mi-ar fi plăcut să văd sidebar-ul din stânga ca până acum. Aveam mai ușor acces la muzică, playlist-uri. În al doilea rând, mi-ar place să văd lista cu melodii ca până acum, iar artwork-ul să fie afișat într-unul din colțuri. Mă tem că au fost scoase funțiile de management al melodiilor si playlisturilor, să pot edita playlisturile, să creez smart-playlists pe care le folosesc tot timpul sau posibilitatea de a stoca melodiile de pe un CD în librăria locală. Nu văd Podcasturile, nu se menționează nimic despre acestea, iar bănuiala mea este că Apple încearcă ca și pe iOS să facă o aplicație separată de Podcast cu care nu sunt de acord. iTunes înseamna pentru mine tot ce este multimedia: muzică, filme, audiobooks, podcasts sau aplicații.

Expanded view

Redesigned player Album View

Interesant. Poti da click pe un album, acesta se exapandează afișându-se tracklist-ul cu melodii similare, recomandare de albume din Store. De asemenea, îmi place faptul ca în dreptul fiecărei melodii poți vedea dacă piesa e in calculator, în Cloud, iar dacă nu o ai în calculator înțeleg că îți apare în tracklist. Unde au dispărut Recently Added și Recently Played?

MiniPlayer

redesigned_player_miniplayer

We squeezed more features into an even smaller MiniPlayer. Now you can click the Up Next button to see which songs are playing next. And if what you see isn’t what you’re in the mood for, you can search your collection and choose a different song — without having to open your library.

Noul MiniPlayer pare interesant și funcțional atunci când lucrezi să zicem în browser sau într-un program de editare și vrei să schimbi melodia sau să vezi ce melodie urmează. Din nou, având ca ipoteză această funție de “Up Next”, este posibil ca iTunes DJ să fi dispărut?

Deasemenea observ că nu se afișează în niciun screen logo-ul de la iTunes ceea ce mă face să cred că și acesta ar putea fi schimbat. Aștept cu nerăbdare luna Octombrie dar nu voi fi foarte entuziasmat să upgradez. Ar fi bine să-mi urmați sfatul și să așteptăm să vedem ce spune lumea.

iPhone XS & XS MAx

iPhone XS & XS Max

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer