Live and Learn

Nu am avut niciodata puterea sa-mi deschid sufletul folosind puterea cuvantului pentru ca ce-i drept, nu prea am abilitatea asta. Niciodata n-am avut-o! Imi pare rau ca nu pot vorbi deschis despre ce simt in unele momente sau ca nu pot exprima acel lucru care imi sta pe limba si nu reuseste sa iasa sub forma de cuvinte ca sa formeze o fraza despre ceea ce cred eu. In schimb astazi am decis sa fac un exercitiu cu mine si sa imi deschid sufletul, scriind cateva cuvinte despre ceea ce vad in jurul meu, despre viata si despre firea umana. Ma mint ca tot ceea ce scriu voi salva ca un draft si nu il voi posta dar poate ca recitind ceea ce am scris, voi realiza ca ar trebui sa postez.

Traiesc o continua dezvoltare a cunoasterii lumii si a vietei prin care trec. Viata e un cliseu de etape bune/rele din care trebuie sa intelegm un singur lucru: din lucrurile bune trebuie sa ne alimentam fericirea si sa ne incarcam cu amintiri frumoase, iar din lucrile rele… ei bine din lucrurile rele trebuie sa invatam si sa stim sa le facem fata data viitoare. De accea exista vorba “sa inveti din greseli”. In teorie as putea spune ca ne pricepem cu totii. Chiar stateam si ma gandeam cu cata usurinta gasesc solutii atunci cand un prieten imi cere un sfat. Si totusi de ce nu-mi gasesc cu aceeasi usurinta raspunsuri/solutii la intrebarile mele? Revenind la ce spuneam mai sus este un lucru comun ca toata lumea sa fie experta la teorii despre viata. Intr-un fel e normal pentru ca viata o traiesti si automat tragi niste concluzii. Dar partea curioasa este ca niciodata nu traim viata din teorii. Niciodata nu respectam acel sablon chiar si daca ne propunem acest lucru. E bine sau e rau? Asta nu stiu. Cert e ca o sa ajung sa intru intr-o polemica pe tema asta pentru ca sunt de parere ca este ok sa traiesti asa cum simti, dar in acelasi timp este ok sa iti pastrezi niste limite deoarece nu intotdeauna ceea ce simti este si cel mai corect. Traind intr-o societate, fiind incojurati de oameni ni s-au impuns niste lucruri care odata dobandite ni se par lucruri care ne definesc ca persoana. Traind cu oameni am dobandit cu totii chestii ca rusine, orgoliu, invidie samd. De aceea conflictu intre “sablon” si a trai cum simti. O parte din noi (cea omeneasca care nu cunoaste regulile impuse de societate) vrea sa “iasa” sa fie libera, iar o alta vrea sa “joace” conform societatii in care traim. Pana acum pot spune ca am trait asa cum am simtit si intotdeauna am luat deciziile cele mai bune. N-am regretat nimic, insa am facut si cateva greseli din care am invatat. M-am lovit de cateva ori, m-am ridicat, am invatat din asta si sper ca data viitoare sa evit lucrurile rele pastrand o balanta dintre “sablon” si instinctul uman de a face cum simti.

Un lucru pe care trebuie sa-l respecti ar fi sa traiesti si sa te bucuri de ceea ce ai, sa te autodepasesti zilnic. Si nu .. n-am sa bag celebra vorba cu: traieste-ti fiecare zi ca si cum ar fi ultima. Sunt sigur ca ai m-ai auzit-o de multe ori pana acum!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer