Magic Mouse

Sa fie clar despre acest lucru de la inceput – Apple nu are o experienta buna cand vine vorba de mouse. De ani de zile mouse-urile Apple au avut un singur buton, iar Apple, crezand ca se pricepe cel mai bine la ceea ce face, a refuzat sa schimbe acest design simplist, chiar si in fata cresterii unor critici aduse chiar de proprii cumparatori care pur si simplu nu si-au dorit sa fie luati in bascalie de colegii lor utilizatori de PC.

Aceste mouseuri au fost, de asemenea, voluminoase si in plus click-dreapta devenise inactiv. Pe scurt, nu a fost un adevarat smash.

apple-magic-mouse

De ce aceasta scurta lectie de istorie ? Ei bine, noul mouse Apple Magic nu este ca orice alt mouse obisnuit. Aici nu vorbesc despre faptul ca este primul mouse multi-touch din lume ( nu mai exista o dezbatere despre 2 butoane/ 1 buton, din moment ce ce mouse-ul intreg ESTE un buton ). Vorbesc despre faptul ca acest mouse nu va functiona pe Windows PC. Yep ! Magic Mouse este Mac-Only, asa ca daca esti posesorul unui PC ar cam trebui sa te opresti din citit.

Magic Mouse abordeaza un design subtire pentru a fi comfortabil la utilizare. Formatul botocanos din aluminiu se arcuieste in sus ca un Pringle pe fiecare parte, intalnind o foaie neteda, asemanatoare cu sticla, ce se depresioneaza pe terminalul degetului pentru a face un click. Cum nimeni nu vrea o bucata de metal frecandu-se pe biroul lor toata ziua, Apple a dotat baza cu doua sine negre de plastic pe care sa alunece si sa culiseze. Foaia dintre ele serveste ca o portita de baterie, care poate fi indepartata pentru a inlocui bateriile de tip AA. Apple il livreaza cu doua Alkaline de tip AA care nu ajuta cu mare lucru, dar gandindu-va ca doua baterii reincarcabile si un cablu USB pentru a le reincarca ar fi imbunatatit imaginea ecologista a Apple, considerand ca bateriile trebuie sa reziste timp de 4 luni ( asta inseamna multe baterii alkaline pentru o durata de viata de cativa ani). Doua taieturi mici in usa fac deasemenea loc pentru motorul de localizare bazat pe laser, si un buton mic pentru a comuta mouse-ul on si off. Un LED verde nu mai mare decat capul unui bold licare pentru a-ti aduce la cunostiinta daca este in modulul pairing si lumineaza in mod constant pentru a indica faptul ca s-a “conectat” cu un Mac. Aproape ca nu e nevoie sa spunem ca pentru un dispozitiv Apple, toata treaba aceasta se simte la nivel ridicat in calitatea constructiei.

apple-magic-mouse-3

Conectarea acestui mouse este foarte simpla. Activezi Magic Mouse in pairing mode cu ajutorul butonasului on/off, deschizi meniul Bluetooth in panoul de control din OS X, si selectezi Connect.

apple-magic-mouse-12

Primele doua miscari pe ecran cu noul mighty mouse se simt chiar intuitive. Scrollul nu necesita grija deloc: doar misca-ti degetul si continutul se deplaseaza lin. Pe langa usurinta de utilizare , mi-a placut in mod special momentul programat (similar cu ceea ce gasesti la iPod Touch sau iPhone) care permite o rulare sa se abata la o oprire dupa ce ai ridicat degetul, in loc sa rectifice in secunda in care ti-ai ridicat degetul. Zoom-ul functioneaza la fel de bine: tine apasat butonul control de pe tastatura si ecranul se mareste si micsoreaza lin. Miscarea cu doua degete pentru a misca inainte si inapoi pe Magic Mouse a fost implementata atat de sarac incat suntem tentati sa o numim o caracteristica negativa – o nascocire a imaginatiei lui Steve Job care s-a tarat intr-un fel de pe tabla de desenat si direct in literatura de marketing fara ca unii ingineri sa incerce sa o faca sa functioneze corespunzator. Pur si simplu nu functioneaza. Pentru inceput, functionarea miscarii celor doua degete intr-o parte de-a curmezisul suprafetei invoca o ciudatenie evocatoare a salutului Spock Vulcan. Se simte nenatural, si nici o perioada de exersare sau acomodare nu a facut-o mai confortabila. In al doilea rand, aprecierea Apple pentru swipe cere o miscare intreaga de la un capat la altul al mouse-ului. Nu numai ca este apropae imposibil sa reusesti asta cu o pozitie obisnuita de a tine mouseul in mana, este sincer si obositoare si dureaza o vesnicie.

PRO: Sexy design; scroll-ul verical merge ca un scroll wheel fizic; se conecteaza usor cu orice Mac; ambidextru.

CONTRA: Profil ingust, nu functioneaza cu PC-urile; senzor laser nu la fel de avansat ca Darkfield si BlueTrack; swipes orizontale nu se simt la fel de natural ca butoanele de degetul mare; nu poate personaliza swiping funcţii; nu ciupit.

CONCLUZIA: Magic Moyase capata o schimbare radicala atractiva si are chiar controale multi touch, dar este mult mai bun ca si companion al unui laptop portabil decat ca accesoriu al unui desktop full-size. Gesturile swiping adauga o nota interactiva cand vine vorba de web-browsing si media, dar designul ciudat cu un singur buton ne face sa ne indreptam spre un mouse mai bun de la Logitech sau alti producatori.

iPhone XS & XS MAx

iPhone XS & XS Max

4 comments On Magic Mouse

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer