Societatea și provocările ei în epoca modernă

Trăim într-o societate în care competiția este unul dintre principalii factori care pun lumea în mișcare. În mijlocul tutror lucrurilor, se mai află încă stereotipuri despre performanța în funcție de sex. Să fim serioși! Fiecare om care a avut o realizare importantă, fie că vorbim despre bărbați sau femei, a avut un impact de necontestat în această societate. A spune că un bărbat a inventat automobilul sau becul, este la fel de important precum a spune că o femeie a inventat gerovitalul. Ambele sexe au parte de  provocările specifice fiecăruia. Desigur! Ambele sunt ființe umane, dar ambele funcționează în moduri diferite.

Biologic, bărbații și femeile au diferite puncte forte și puncte slabe. Mental, bărbații tind să exceleze când vine vorba de gândirea concretă, în timp ce femeile excelează în gândire abstractă. Fiecare se organizează în moduri diferite. În timp ce un bărbat poate avea o cameră care pare a fi complet dezorganizată și dezordonată, dar știe exact unde este totul în orice moment, femeile, pe de altă parte, au camere ordonate și, de asemenea, știu unde este totul în orice moment. Din punct de vedere emoțional, amândoi pot fi asemănători, ori complet diferiți. Fie femeile se confruntă cu sentimente mai intense decât bărbații, fie simt aceleași emoții, dar bărbații sunt condiționați să nu le exprime la fel de mult. Cu toate acestea, femeile tind să se descurce mai bine în a înțelege emoțiile celorlalți, spre deosebire de bărbați.

Prin urmare, bărbații și femeile au contribuit în mod diferit la societate pe parcursul istoriei. În timp ce bărbații au preluat cea mai mare parte a celor mai exigente locuri de muncă, cum ar fi agricultura, femeile obișnuiau să fie îngrijitoare și să se ocupe de casă. Așadar, societatea are așteptări diferite față de acestea. Bărbații ar trebui să fie protectori și “vânători”, iar femeile ar trebui să fie îngrijitori ai familiei. Pe de o parte, această distribuție a rolului a dat bărbaților putere deosebită, în prezent funcționând foarte bine pentru femei în epoca modernă.

După Revoluția Industrială și Mișcarea pentru Drepturile Femeilor, au existat anumite schimbări pentru femei. Dacă până atunci, s-au limitat la anumite sectoare în care puteau activa, acum femeile pot contribui la societate pe funcții mai importante, fie că este vorba de un CEO, de un medic sau de orice altă funcție. Odată cu trecerea timpului, mai multe țări au început să încurajeze femeile să se alăture forței de muncă și să contribuie mai mult pentru societate.

Când vine vorba de realizări și invenții, ambele sexe excelează, contribuind la o societate mai bună și mai evoluată. Referindu-mă exlcusiv la un produs 100% românesc, vreau să aduc în discuție Gerovital. Acesta este un preparat controversat dezvoltat în anii ’50 și promovat precum un tratament eficace împotriva îmbătrânirii. O invenție 100% românească, care a făcut înconjurul globului, tratându-se cu el personalități precum John F. Kennedy sau Salvador Dali. Nu departe de rețeta originală, sunt și fiolele cu Acid Hialuronic 5% Gerovital Men. Ana Aslan, creatoarea gerovitalului, a lăsat în urmă, o invenție de care ne putem bucura și astăzi, având proprietăți de revitalizare a tenului sau hidratare și regenerare a pielii.

Avem deci o lume în care atât femeile cât și bărbații pot inventa, se pot afirma, sau pot crea performanță. Și de ce să nu recunoaștem? Niciunul dintre noi nu am putea coexista fără prezența celuilalt în viața noastră, iar eu nu m-aș fi putut bucura de noua gamă de cosmetice pentru bărbați – Gerovital Men.

 

Articol redactat pentru Spring SuperBlog 2019.

 

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer