Vreau să am o casă la standarde premium!

Copilăria mea este strâns legată de căsuța cochetă cu 3 camere, a bunicilor mei. Deși era o casă decorată în stilul vremurilor socialiste, exprima eleganță prin tonurile de maro ale mobilei, ce se îmbinau frumos cu accesoriile din jur. Acolo mi-am format cel mai probabil, conceptul de “acasă”, fiind un loc cald și autentic. Acasă este locul în care îți petreci majoritatea timpului și consider că nu trebuie să facem rabat de la calitate, în detrimentul banilor, atunci când construiesti o casă. Într-o casă te simți pe atât de bine, pe cât investești, iar cum produsele premium au o viață mai lungă, te poți bucura mai mult de căldura căminului tău. Pe principiul, ești ceea ce gandești, nici aici lucrurile nu stau deloc diferit. O casă trebuie să fie premium atât pe interior cât și pe exterior, iar când am pornit acest joc de imaginație, m-am lăsat purtat de simțul eleganței.

Aș incepe prin pozitionarea casei intr-un loc care să cadreze cu starea pe care vreau să o aibă casa, undeva în nordul Bucureștiului sau într-o zona lipsită de forfota cotidiană. Deși majoritatea caselor au un exterior plat si simplu, asemeni blocurilor comuniste, eu aș opta pentru un exterior decorat cu cărămidă roșie, ce s-ar contrasa  perfect cu țigla metalică PuralMat Viking Pruszynski. Ți-ai făcut o idee despre cum arată exteriorul? Acum, hai să mergem în interior. Am foarte multe lucruri să-ți povestesc!

casa
Sursa foto: vindem-ieftin.ro

Primul impact pe care îl ai atunci când intri într-o casă este cel vizual. Mi-am ales ca și culori de bază: alb, maro, gri și bej. Pe lângă cele 4 nuanțe menționate, vor exista câteva pete de culoare prin care voi anima atmosfera. Cu acestea mă voi juca și-mi voi lăsa imaginația să zburde. Ușile de interior sunt de la Porta Doors, sunt albe și fac parte din colecția Londra. Îmi plac mult, pentru că dau senzația de spațialitate, iar designul mă duce spre ceva elegant și ușor londonez. Tot albe sunt și profilele, plintele și brâurile folosite pentru a crea noi puncte de interes în cameră sau pur și simplu, pentru a scoate în evidență culoarea gri a pereților camerei. Pe peretele îmbrăcat cu piatră decorativă Montana, voi monta câteva răftulețe pe care voi așeza mici elemente de decor. Și apropo de asta! Îmi plac foarte mult covoarele. Când eram mic obișnuiam să mă joc pe covor, imaginându-mi cum modelul în formă de chenar dreptunghiular de pe margine, este de fapt o pistă de curse. Am făcut această paranteză, pentru că, covorul mă duce cu gândul la acasă, așa că asezonez livingul cu un covoraș drăguț. Îl aleg cu grijă totuși. El dă tonul modului în care decorez casa, dar și culorilor ce-l vor complementa. De aici, toată casa își va păstra omogenitatea în stilul designului ales, dar și al culorilor. Ah, să nu uit! Parchetul este foarte important într-o casă, deși ca un fun fact, în Spania oamenii preferă să-și pună gresie în toate camerele. Eu sunt mai conservator și voi alege un parchet stratificat din stejar de 14mm – o combinație dintre parchetul natural și cel laminat.

Totuși, casa asta premium mi-ar da planurile peste cap: nu pot să-i cânt serenade iubitei mele, care având fereastra camerei închisă, nu m-ar auzi deloc. Asta pentru că la capitolul ferestre, aș alege o tâmplărie PVC Salamanderce este dotată cu profil cu 5 camere de izolare și multe alte cracteristici premium. Dacă nu pot recrea scena balconului lui Shakespeare, mă rezum la studioul meu muzical din mansardă. Tot produse premium folosesc și aici, pentru că am nevoie de o izolație maximă atât termică cât și fonică. Vata minerală RIO Isover, ceva bureți de absorbție și gata! Acum pot să dau la maxim electrica pe overdrive, că nu se supără nimeni.

Baia este decorată în tonuri bej și gri, cu gresie și faianță de cea mai bună calitate, atmosfera fiind una în care mă pot relaxa ore întregi în cadă, ori îmi pot surprinde iubita, cântând sub spumă, ca în faimoasa secvență din Pretty Woman.

Sunt multe aspecte care pot fi luate în calcul, însă eu privesc casa ca pe o investiție pe termen lung, în care vrei să combini emoția cu practicul. Folosind produse premium, nu numai că eficientizezi durata investiției, însă poți face și economii dacă privești în ansamblu. Cu alte cuvinte, mai bine alegi spre exemplu, o baterie lavoar premium, care să spunem, are o durată de viață de 15 ani, decât să alegi o baterie basic la 100 lei, timp în care o înlocuiești cu o alta, repetând procesul de mai multe ori. Un alt aspect, în alegerea materialelor îl reprezintă timpul petrecut în magazine sau costurile de achiziție. Pentru a rezolva două probleme dintr-un singur click, aleg să merg pe conceptul celor de la Vindem-Ieftin.

Conceptul lor face ca adaosul distribuitorului, cât și cel al depozitului / magazinului, să nu mai existe. Practic, cumperi dintr-un singur loc, la cel mai mic preț. Pe lângă acest aspect, gama de produse este atât de variată, încât găsesc răspuns pentru toate ideile de amenajare și construcție. Deja îmi văd casa gata!

Sunt momente în viață în care ai de făcut alegeri. Fie că țin de gust sau preț, acestea sunt conduse de emoție. “De ce?” , “Cum?”, sau “Cât?”, sunt întrebările la care fiecare răspunde într-un mod diferit. Dar oricât de diferite ar fi aceste răspunsuri, un lucru ar trebui să fie cert: atunci când alegi să trăiești premium, te respecți pe tine! Și asta nu se poate valida mai mult, decât în casa în care locuiești.

 

Articol redactat pentru Spring SuperBlog 2019.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer