Albumele anului 2009

Am trecut si peste 2009, un an care dupa parerea mea a adus numai muzica buna. Anul 2009 a adus si artisti noi pe scena muzicala ca sa nu mai vorbim de albume care suna bine de tot. As dori sa trec in revista cateva din albumele anului 2009, care dupa parerea mea sunt cele mai  bune. Nu de alta, dar poate in lipsa de muzica buna ( pentru cu piesele de gen INNA si Puya au cam acaparat heavy-rotationul ) poate descoperi ceva ce-ti place.

1. Adam Lambert – For You Entertaiment

Adam Lambert - For Your Entertainment

Probabil cel mai asteptat album al anului. Dupa ce a castigat un loc fruntas in American Idol, albumul lui Adam a devenit cel mai asteptat in toata America. Albumul contine piese compuse de producatori de elita ca Rob Cavallo sau Linda Perry ( 4 Non Blondes ).

2. 50 Cent – Before I Self Destruct

50 Cent Before I Self Destruct

Nu este cel mai bun album al rapperului dar cu siguranta piesa “Baby By Me” face toti banii. Colaborarea cu Ne-Yo a fost de mare efect.

3. Black Eyed Peas – The E.N.D.

Black Eyed Peas - The END

I gotta feeeeeeling ! Toata lumea canta melodia asta. Are vibe, are melodicitate. Dar daca nu stiati piesa este produsa de David Guetta. Black Eyed Peas si-au pastrat mereu un standard si un respect in showbiz-ul muzical. De aceea atatea premii an de an. De aceea un mash-up in direct la Oprah.

4. Chris Brown – Graffiti

Chris Brown - Graffiti

Intre cateva portii de dat cu matura si adunat chistoace de jos ( pentru ca pumnul dat Rihannei nu a ramas neplatit ), se pare ca Chris a mai dat o tura prin studio ca sa nu-si dezamageasca fanii. A iesit un album fain. Coperta arata bestial iar piesele sunt dragute. Eu consider ca cel mai bun album al lui Chris este “Exclusive”. Exista o piesa pe acest album care are tema Eric Prydz – Call on me. Nu prea-mi place ideea…

5. Jay Sean – All or Nothing

Jay_Sean_-_All_or_Nothing1

Jay Sean a ajuns artist international. Daca pana acum o ardea numai prin Europa, prin cine stie ce pile si relatii a facut cunostinta cu Lil` Wayne cu care a facut piesa “Down” si astfel a ajuns number 1 in America. Si atunci de ce sa nu scoti inca un album? Pe album se pot gasi piese de pe “My Own Way” ( album de pe care a fost lansat super hitul “Ride it” ). Surpriza placuta a fost sa ascult o versiune acoustica a piesei “Down”. Album foarte bun deci merita luat !

6. Jay-Z – The Blueprint III

Jay-Z - Blueprint III

Nu stiu de ce asteptau toti albumul asta dar tot ce pot sa spun e ca a facut ravagii pe scena Hip-Hop. Beat-uri tari, piese indraznete, colaborari cu Alicia Keys sau Rihanna, intr-un cuvant un album cu tot ce-i trebuie.

7. Kris Allen

Kris Allen

Albumul intitulat cu acelasi nume al castigatorului American Idol 2009. Intr-adevar este un album ok ca doar producatorii n-au stat degeaba, insa ii lipseste ceva. Nu stiu pe cine sa dau vina … pe vocea lui Kris sau pe emotiile de la inceputul unei cariere de artist ?

8. Maxwell – BLACKsummers’night

Maxwell - Black summer night

Eii da ! Maxwell este un romantic. Muzica buna de facut dragoste. Ce sa zic? Single-ul “Pretty Wings” te convinge sa asculti tot albumul. Are acel bluesy-vibe

9. Michael Buble – Crazy Love

Michael Bublé - Crazy Love

Nu e cel mai reusit album al lui Buble, insa un lucru se poate observa: a evoluat mult. Stie ce face, stie sa-si atraga fanii si de fiecare data cand are un concert sala se umple pana la refuz. Pe langa faptul ca este un bun cantaret este si un entertainer de exceptie. Albumul este foarte frumos si-ti va incanta auzul numai daca esti un indragitor de jazz.

10. Robin Thicke – Sex Therapy: The Experience

Robin Thicke - Sex Therapy

Interesant la acest album este faptul ca se distribuie in 4 versiuni. Sex Therapy: The Session si Sex Therapy: The Experience ambele fiind la randul lor impartite in doua versiuni (Clean si Dirty ). Ca si in celelalte albume Robin isi pastreaza stilul falsetto si melodiile cu tenta erotica. Foarte tare!

11. Ryan Leslie ( Ryan Leslie & Transition )

Ryan Leslie Cover Ryan Leslie - Transition

Ryan Leslie este un artist extraordinar. In trecut a fost mana dreapta a lui P. Diddy. Este artistul care-si compune singur piesele. El canta la pian, la tobe, la chitara, la trompeta si la tot ceea ce este nevoie pentru a face o melodie buna. Ambele albume sunt foarte ritmate si sincer sa fiu le consider cele mai bune albume ale lui 2009. Un motiv ar fi ca le ascult zilnic pe iPod.

12. Timbaland – Shock Value II

Timbaland Shock Value II

Albumul din 2007 a fost mai stralucti dar cu toate astea este un album care-ti va umple colectia de muzica R&B.

13. Usher – Here I Stand

Usher - Here I Stand

Blues, r&B, soul si chiar o balada pentru copilul lui. Intr-un cuvant este un album complet. Un album bestial cum numai Usher stie sa faca.

Sper ca in 2010 sa apara albume la fel de bune sau poate chiar mai bune pentru ca suntem intr-o perioada in care muzica nu mai are valoare. Cel putin in Romania unde era ticaiturilor primeaza si deci tind sa ascult muzica din afara pentru ca acolo lumea stie sa faca muzica. MUZICA nu ticaituri pe calculator !

1 comments On Albumele anului 2009

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer