Joe Rogan a fost cumpărat de Spotify

Joe Rogan a fost cumpărat de Spotify pentru 100 milioane de $ ceea ce înseamnă că cel mai popular podcast își strânge catrafusele de pe YouTube și Apple Podcasts și devine un show exclusiv Spotify. De ce ar fi asta o știre interesantă?

Pentru început Spotify a făcut un pas perfid, dar foarte bine gândit, investind 100 milioane $ care după 48 de ore, s-au convertit în 5 miliarde de $. Pe de altă parte, asta deschide ușa și mai mult conținutului exclusiv, cum există în prezent pe segmentul video streaming (vezi Netflix vs HBO GO). Se preconizează un astfel de pattern și în cazul industriei muzicale. Personal, nu mă încântă ideea și nu mi se pare un un business fairplay față de consumator. Noi ca și utilizatori/consumatori ar trebui să avem liber arbitru față de platforma pe care o alegem. Conținutul ar trebui să fie găsit ușor și pe toate platformele. Sunt sigur că se pot găsi metode diferite de a face bani, însă rămâne de văzut cum se vor așeza lucrurile. Observ un val de hate și cuvinte de bine pentru Joe Rogan și pe bună dreptate. Omul și-a pus business-ul în fața fanilor loiali, care amenință acum cu “despărțirea” definitivă, nedorind să se mute pe o altă platformă de dragul unui singur show. Altfel, Spotify investește masiv în segmentul de podcast și se pare că asta este o lovitură sub centură atât pentru Google și Apple. Sunt curios care va fi răspunsul lor, dar cel mai probabil tot utilizatorul va avea de suferit.

Tu ce părere ai? Ai fi de acord cu conținutul exclusiv (muzică, podcasts șamd) plătind mai multe abonamente pentru asta?

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer