Să ne găsim și regăsim în casele noastre

Locuiesc într-o garsonieră, pentru mulți poate părea groaznică ideea de a avea o singură cameră, dar eu am ales să o mobilez și decorez în așa fel încât să mă binedispună, să mă inspire, să-mi fie calm, dar și distracție.

Camera mea e împărțită în mai multe zone. Cum intri, dacă te uiți în stânga vezi biroul mare și alb pe care se află televizorul care îmi servește și ca monitor. E zona în care producțiile muzicale pe care le creez prind viață, dar și fotografiile pe care le realizez prind culoare. Este cu siguranță partea camerei dedicată carierei. Dar primul pe care îl observi când pășești e divanul ce-mi face nopțile confortabile, dar se asigură și că ziua am confort neocupând prea mult spațiu. Acum ajungem la colțul meu preferat, cel din dreapta, cel pe care e suficient să-l privesc pentru a ști ce urmează să fac pe parcursul zilei. E cel care mă inspiră și mă invită pe rând la relaxare, distracție, dar și studiu. E o zonă simplă, dar care poate deveni atât de multe în funcție de context. E spațiul meu versatil pe care-l folosesc la maximum atunci când sunt singur, dar și când am musafiri.

Cred că e responsabilitatea noastră să ne facem spațiul în care locuim „al nostru”. Majoritatea oamenilor pe care îi cunosc au un colț preferat. Poate cel în care se joacă copiii, poate cada în care stau până se răcește apa, cel în care câinele doarme sau cel care pur și simplu le place datorită culorilor și amprentei personale pe care au investit-o în încăpere. 

Tu ai o zonă preferată? Dacă nu, îți propun să-ți creezi una. Uită-te la camera ta, vezi ce te inspiră și unde ai loc mai mult, apoi alege o canapea confortabilă pe care stai de drag sau un birou care să-ți fie sprijin atunci când vrei să scrii, poate o bibliotecă pe care să o umpli cu cărțile preferate. Dacă nu ești dispus să faci schimbări atât de mari, dar vrei să ai un colț special poți apela la diverse decorațiuni care nu sunt foarte costisitoare, dar pot schimba cu totul atmosfera camerei tale. De exemplu, chiar și o vază cu o formă interesantă în care-i pui flori iubitei poate să vă determine să mâncați cu mai mult drag. Sau un poster cu un mesaj motivațional te poate face să-ți amintești de fiecare dată ce e important în viață.

Ideea e că deși eu sunt mulțumit de colțul meu de inspirație tot simt că-i lipsește puțină culoare și am de gând să-l îmbunătățesc cu un tablou ce cuprinde lumea sau poate un ceas interesant care să mă poarte prin timp. Adevărul e că deocamdată sunt în faza de căutare, mă uit să văd ce mi-ar plăcea și mă gândesc dacă s-ar potrivi cu atmosfera deja creată.

Cercetarea mi-o fac pe motorul de căutare FAVI.ro căci nu trebuie să accesez magazin după magazin, ci toate îmi apar ca într-un album compact primind toate detaliile, cum ar fi prețul, materialul și toate celelalte caracteristici. Apoi, sunt redirecționat către site-ul de unde pot să-l achiziționez. Deși munca îmi e ușurată, alegerile nu se fac singure și analizez toate opțiunile căci pe FAVI.ro sunt sute de mii de produse, de la peste 200 de magazine din România.

Înainte de a-ți mai arăta ce aș mai adăuga colțului meu preferat, ar trebui să ți-l descriu și să-ți explic ce-l face atât de special pentru mine.

Am doua scaune balansoar cu perne gri extrem de confortabile, o măsuță, covorul pufos și în spate perdeaua elegantă lasă razele soarelui să învăluie tot spațiul. Chitara sta de multe ori lângă scaunul cel mai apropiat de perete. E un colț simplu, dar farmecul lui este că, așa cum îți scriam și mai sus, e o zonă care se transformă și-mi oferă exact ce am nevoie atunci când vreau.

Coltul meu preferat din cameră (Arhivă personală)

Îmi e relaxare

În perioade stresante sau după ce lucrez prea mult la calculator, îmi fac un ceai pe care-l țin pe măsuță, iar eu mă bucur de mișcarea ușoară de balansoar a scaunului cu o carte în mână.

Îmi e distracție

Când vin prietenii pe la mine, e suficient să întindem perne în jurul măsuței, să avem ronțăieli și jocuri de societate, iar seara e asigurată! De multe ori, cu iubita mea dăm drumul la un film bun și ne uităm de pe scaundele confortabile. Televizorul fiind pe birou (cum intri în stânga), față în față cu scaunele (cum intri în dreapta).

Îmi e studiu

De multe ori cânt la chitară în acest colț, e acustica bună și am spațiu de depozitare. În plus pot să trag oricând cu ochii la partiturile de pe masă. Aici mi-au venit idei pentru piese. Am scris versuri și s-au născut multe dintre cântecele mele. ”În Doi”, ”Prea departe” și ”Vrăjitoarea” au fost cântate de multe ori din scaunele balansoar. Pentru piesa ”Vrăjitoarea” am și filmat în camera mea, atât de important e pentru mine locul în care îmi trăiesc viața.

Pentru mine, acesta e colțul preferat. Nu e împopoționat, dar are tot ce-mi trebuie, iar mici modificări pe care mi le doresc, vor fi făcute, căci nu-mi place să ajung să mă plictisesc de un spațiu, ci să-l reinventez constant. Am promis că-ți scriu ce aș mai adăuga: corpuri de iluminat. Mi-ar plăcea ca seara, să nu mai apind becul, ci două lampadare interesante să mă învăluie în magie și visare. Am găsit câteva tare interesante pe FAVI.ro, mă gândesc să optez pentru ceva simplu, dar de efect.

Tu ți-ai găsit zona preferată din casă? Sper că te-am inspirat. Pentru mine colțul ideal este astfel datorită faptului că mă ajută să-mi desfășor activitățile preferate. Poate pentru tine ar fi zona în care faci sport sau bucătăria în care experimentezi preparate inedite. Sau poate colțul tău preferat nu este legat de pasiunile tale, ci pur și simplu de o stare pe care ți-o transmite sau pentru cum arată. Important e să existe, căci nu te poți simți acasă decât dacă aceasta e pe placul tău. Dacă nu e astfel, fă-o să fie!

Articol scris pentru SuperBlog 2020

Sursa fotografiilor care la care nu s-a menționat în articol este FAVI.ro

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer