Vacanță perfectă planificată la minut!

Fie că este vorba de o călătorie de o zi sau câteva săptămâni, nimic nu-mi oferă mai multă plăcere decât pur și simplu, călătoria în sine, vizitând locuri pe care mi le prestabilesc sau plimbându-mă prin împrejurimi fără vreo destinație specifică sau un anumit lucru de făcut. Călătoriile redau un simț al libertății pe care nicio altă activitate nu mi-o poate oferi. Vacanța vine cu pași repezi așa că trebuie să-mi planific itinerariul.

Pentru că este primăvară, voi profita de această perioadă frumoasă pentru a urca spre munte alături de prietena mea, departe de noxele capitalei și claxoanele cu decibeli de Logan. Am și câteva tichete de vacanță așa că le pot valorifica în momente de relaxare, aer curat și multă distracție. În trecut, oamenii plecau la drum în stațiunea X, cu valizele în portbagaj și fără să-și rezerve cazarea în prealabil, fiind ca într-o aventură în care nu știi dacă găsești cazare ori ba. Am făcut această paranteză pentru că vreau să subliniez faptul că eu exact contrariul: îmi place să fiu organizat și ordonat atunci când decid să plec în vacanță. În același timp, îmi place să fiu practic și să aleg calea cea mai ușoară. Pentru asta mi-a sărit în ajutor Travelminit, care mi-a simplificat planificarea vacanței într-un mod extraordinar.

Travelminit este un serviciu care asigură o legătură directă între clienți și proprietari, oferind garanție și suport în tot parcursul rezervării. Fiind un site online de rezervări, este facil să îți rezervi camera preferată de oriunde ai fi.

Travelminit își doresc să fie un Google al rezervărilor online. Și nu este deloc o exagerare, având în vedere că este un serviciu simplu, rapid și sigur de a rezerva o cazare. Pe lângă toate cele menționate, Travelminit înseamnă mai puține griji de planificare a vacanței și mai multe momente de a te bucura de ea. Câteva din beneficiile serviciului, le-am atașat în imaginea de mai jos.

Despre Travelminit
Sursă foto: travelminit.ro

Experiența mea cu serviciul a fost una plăcută, tichetele mele de vacanță fiind valorificate prin cazări de 5 stele. Plata cu tichetele de vacanță prin Travelminit a fost destul de practică, chiar dacă mi s-a părut dificilă la prima vedere. Practic, trimiți o solicitare de rezervare a cazărilor alese, menționând că vei achita cu tichete de vacanță. După ce rezervarea online este confirmată, nu mai rămâne decât să trimiți tichetele de vacanță către Travelminit, folosind un serviciu de curierat. Cu peste 1500 unități de cazare în catalog, în care poți folosi tichetele, este practic imposibil să nu găsești ceva pe placul tău.

Prima destinație de pe listă este Sinaia. Aici mă cazez 2 nopți, la Hotel Cumpătu, într-o cameră de două persoane, la prețul de 290RON/noapte. Optez și pentru mic dejun și mai adaug 40RON/pers. Până acum am un total de 740RON din cei 1450RON cât valorează tichetele pe care le am.

Următoarea destinație din listă este Brașov. Oraș de munte, cochet, elegant și cu un vibe mereu primitor, este ceva care mă face să nu mă satur de el. Pentru cazare, mi-a plăcut foarte tare La Maisonnette. O locație de 3 stele, căreia eu i-aș da 5, datorită eleganței și decorului aerisit din încăperi. În plus, hotelul este situat în “buricul târgului”, chiar în Piața Sfatului, așa că te poți plimba oricând dorești prin centru, ori poți servi masa la terasele din împrejurimi. Prețul nu este deloc rău: 130RON/noapte pentru două persoane.

După ce mă încarc cu aerul Brașovului, pornesc din nou la drum spre… Sovata, “unde face Nicu armata”. Hehe! Nu numai că celebra vorbă, m-a făcut curios să ajung aici, dar și toate poveștile despre această stațiune faină, situată practic în inima țării, la aproximativ 50km de Târgu Mureș. Stațiunea va oferă peisaje inedite, în care puteți vizita Lacul Ursu, sau te poți plimba cu mocănița. Abia aștept! Hotelul Szeifert este alegerea pentru cazarea din Sovata, fiind situat la 260 de metri de Lacul Ursu, chiar pe malul Lacului Negru.

Hotelul Szeifert

Ca să mă bucur pe deplin, aleg să stau două nopți și optez și pentru mic dejun. O cameră de două persoane costă 210RON/noapte, iar micul dejun 60RON/persoană. Se mai duc 660RON din tichetele de vacanță, ceea ce mă lasă cu doar 80RON necheltuiți. Așa că la întoarcere îmi închei sejurulm înnoptând la Sighișoara. Ce dacă depășesc bugetul. Nu-i nimic! Aleg să mă cazez la Hotelul Extravagance, denumirea fiind aceeași precum descrierea vacanței noastre.

Aici vom plăti 178RON/noapte, plătind diferența de 98RON în cash. După toate cele simțite, cu bateriile încărcate, sunt pregătit să dau piept cu Bucureștiul, contemplând la următoarea sesiune de călătorie și relaxare, cu asistența celor de la Travelminit de care sunt extrem de surprins și cărora vreau să le mulțumesc pentru că mi-au făcut vacanța frumoasă. Oare aș fi găsit aceste cazări fără ei? O întrebare retorică la care nu doresc răspunsul.

Fie că este vorba de a călători din nou în același loc, fie de a descoperi un orizont nou, împreună, mă las purtat fără ezitare. Eu doar călătoresc pentru momente, senzații sau de dragul călătoriei. Pentru că, de ce aș sta într-un singur loc, când pot continua să mă mișc?

 

Acest articol este redactat pentru competiția Spring SuperBlog 2019!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer