Vrei să înveți să cânți la chitară electrică

Când te apuci să înveți chitara electrică, te simți pe un tărâm vast și necunoscut.
De unde încep? Cu ce încep? Care sunt pașii? Întrebări cărora încerci să le dai un răspuns cât mai rapid, neștiind că rapiditatea nu este cheia în a învăța și stăpâni cât mai bine un instrument.

Cred că primul pas ar fi să înveți gamele și să-ți folosești degetele în mod corespunzător. Urmează antrenamentul cu pana. Apoi ușor ușor începi să faci cunoștință cu metronomul. Când click-ul metronomului nu te mai deranjează, te apuci de scări pentatonice, blues, minore sau majore. Urmează pe rând să experimentezi cu bendurile, slideurile, și hammer-on. Apoi înveți să schimbi corzile căci chitara nu se întreține doar cu talent și poze pe Instagram cu #GuitarGoals.

Și-am ajuns în punctul în care vrei să faci un solo, vrei să te lauzi bunicii cu noua melodie învățată. Cu ce melodie începi?
Aici părerile sunt împărțite. Mulți recomandă Nothing Else Matters de la Metallica. Alții recomandă Sweet Child O’ Mine.
Eu recomand Europa de la Santana. Urmărește-l pe tipul ăsta, care este unul din cei mai buni profesori de chitară de pe YouTube.

Este doar prima parte a lecției așa că până la următorul post cu sfaturi pentru cei începători, sper că vei ști cum să faci solo-ul la perfecție încât chestia asta să devină mai mult decât o fantezie în re minor:

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer