Andrei Neagu: “Simt că albumul ăsta este ca un jurnal sau o colecție personală de stări, trăiri, mesaje și culori”

Am stat de vorbă cu exclusiv.ro pentru un interviu despre muzică, dragoste, pasiuni și multe altele. Am simțit nevoia să împărtășesc și cu voi acest interviu, chiar dacă acesta se află deja pe site-ul celor de la Exclusiv. Ce-a ieșit, vedeți mai jos!

“Consider că muzica mea este sinceră și explorează emoții, experiente intime sau situații în care ne regăsim cu toții.”

 

Andrei Neagu

Ce mai faci? Ce mai este nou de la ultimul tău proiect “The Way She Moves”?

Sunt foarte fericit și entuziasmat, acum că am lansat noua mea piesă „În Doi”, iar asta nu-mi poate confirma decât că de la ultima noastră discuție am evoluat foarte mult pe plan muzical. „The Way She Moves” a fost o căutare a mea de a mă afirma, dar și o experiență foarte frumoasă din care am învățat cum e să ai un „produs” pe care lumea să-l aprecieze și să-l fredoneze. În ultima vreme, însă, am fost ocupat cu lucrul la albumul meu de debut, scris versuri sau căutat de sounduri interesante. Vara trecută am scos piesa “Camera Ta”, melodie ce face parte din albumul la care lucrez.

Ce înseamnă “În Doi” pentru tine? De unde a venit ideea piesei?

“În Doi” este o piesă foarte dragă mie, care a pornit de la ideea sentimentului profund de iubire și s-a materializat în timp ce cântam la chitară două acorduri, ce mi-au inspirat în minte linia melodică a primelor două versuri. Sunt piese care te îndeamnă să mergi într-o direcție și te invită să explorezi tot ce-ți oferă. 

Ce este extraordinar în viața ta?

Totul. Familia, prietenii, oportunitățile, momentele și.. muzica. Muzica mea mă face să simt că am un scop pentru care sunt ceea ce sunt.

Ce înseamnă familia pentru tine?

Familia este refugiul, confortul, echilibrul și punctul de plecare care ne definește și croiește un drum în ceea ce va urma. Sau cel puțin pentru mine așa a fost. Spre exemplu, mama a fost mereu alături de mine și m-a încurajat să-mi dezvolt latura reală, tehnică dar și cea artistică. Datorită ei am învățat să cânt la un instrument și tot ei îi datorez încrederea pe care o am atunci când sunt pe scenă. 

Păi și cum te-ai apucat de muzică?

În copilărie ascultam foarte multă muzică și eram atras de latura asta. Nu știu exact care e momentul în care m-am apucat cu adevărat de muzică. Cel mai probabil la 10 ani atunci când am început un curs de chitară. Peste câțiva ani am participat la un festival de muzică ușoară unde am și câștigat premiul cel mare, iar ăsta a fost momentul care mi-a confirmat că trebuie să continui în direcția asta.

Nu a fost chiar așa usor cum sperai drumul prin industria muzicală de la noi. Acum, după ceva vreme déjà, cum vezi lucrurile?

În continuare cred că industria muzicală înseamnă să fii în trend, să pui cap la cap o rețetă pentru ceea ce mulți ar numi-o „viral”, dar eu cred că ar trebui să fie mai simplu de atât. Hai să compunem, să cântăm și să fim autentici. Să o facem cum simțim. Chiar și așa, sunt multe proiecte pe care le apreciez foarte mult și care îmi dau speranța că probabil într-un viitor nu foarte îndepărtat, industria va susține artiști cu mesaj, atitudine și piese cu mai mult de 3 acorduri.

Ne-ai povestit că lucrezi la un album. Ce ne poți spune despre el?

Ei bine, albumul este în lucru de ceva timp și știu că în tot entuziasmul caracteristic procesului, am spus că albumul va fi gata pe data X, ca apoi să realizez că nu am cum să-mi respect deadline-ul. Este un proces lung, care necesită răbdare, atenție și.. multă creativitate. Mi-am dorit pentru acest album să abordez o latură mai organică, atât ca orchestrație cât și ca mesaj. Cel mai probabil la sfârșitul lui 2019, va fi gata.

Cum ai defini albumul ca gen muzical?

În esență el este un album pop. Cu toate astea, pe parcursul albumului, regăsim piese cu influențe indie, folk, britpop, rock sau jazz.

Iar dacă ar fi să-l descrii într-un cuvânt care ar fi acela? De fapt, care este mesajul acestui album?

IUBIRE. Un mesaj atât de simplu dar totuși o temă mereu actuală. Simt că albumul ăsta este ca un jurnal sau o colecție personală de stări, trăiri, mesaje și culori. Toate spuse prin muzică și traduse în emoții. Albumul meu se va numi „VERSUS”. Este practic TU versus EU și chiar dacă într-o lume ideală ne dorim egalitate între sexe, în realitate cineva câștigă acest „duel”. Tocmai asta este frumusețea iubirii și exact asta am vrut să exprim și eu în piesele mele, punând în versuri lucruri, fapte, gânduri, întâmplări sau situații din viața de cuplu.

 

Andrei Neagu - In Doi Artwork
Coperta de single “În Doi”

“Întotdeauna mi-am spus așa: învață să te iubești pe tine și astfel vei putea emana și oferi iubire la rândul tău.”

Ai menționat foarte multe lucruri legate de iubire. Ce înseamnă iubirea pentru tine?

Întotdeauna mi-am spus așa: învață să te iubești pe tine și astfel vei putea emana și oferi iubire la rândul tău. Pentru mine asta înseamnă esența vieții. Și deși un clișeu, un cuvânt devenit deja fără substanță și pus la vânzare cu fundă roșie de Valentine’s Day, tehnica asta de marketing nu trebuie să răpească adevăratul înțeles al dragostei. Iubiți, oameni buni!

Ce are Andrei Neagu și nu au alții? De ce l-aș asculta?

Andrei Neagu este un tip ambițios, muncitor și mereu în căutare de nou. Consider că muzica mea este sinceră și explorează emoții, experiente intime sau situații în care ne regăsim cu toții. Nefiind constrâns de șabloanele comerciale și case de discuri care impun rețeta, pot foarte ușor să-mi expun viziunea, iar dacă îmi înțelegi piesele ajungi să cunoști cine este Andrei din spatele versurilor.

Și cum este Andrei Neagu omul, față de cel de pe scenă?

Același Andrei dar în variantă muzicală, pe note și entertaiment. Publicul simte dacă încerci să pari ceea ce nu ești.

Ce simţi când intri într-un studio de inregistrări?

Mă simt precum un copil într-un magazin de jucării. Sunt atras atât de partea artistică cât și de cea tehnică. Îmi place să descopăr ingineria din spatele sunetelor. Sunt pasionat de producție. Deci, da! Simt că acolo este locul unde îmi pot exteriorize creativitatea și emoția.

Ce face Andrei atunci când nu se ocupă de muzică?

În primul rând, radio. Este o veche pasiune de-a mea care s-a materializat în câteva ocazii, însă din toamna anului trecut sunt parte a echipei Itsy Bitsy FM și-mi place foarte mult tot ceea ce se întâmplă. În afară de asta, studiez tot ce ține de instrument și producție audio. Și da! Știu că tot la muzică ajung, dar faza e că eu o percep ca pe o relaxare. Citesc, călătoresc și mă încerc să-mi golesc lista făcută cu filme de văzut de pe iMDB.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer