Știți cum se spune: o fotografie face cât 1000 de cuvinte. Asta a înțeles și Facebook, dat fiind faptul că în generația scroll, contentul este fix de consum, iar lumea nu mai are răbdare să citească, să analizeze sau să facă engagement așa ușor. Publicul care-și pune degetul la workout pe touchscreen este obișnuit să dea “skip ad” la reclama de pe YouTube, după ce au trecut cele 5 secunde, iar singurii oameni care reușesc să stârnească reacții cu postările lor kilometrice pe timeline sunt cei care și-au format deja un public, sunt cunoscuți, iar pentru ei nu contează atât de tare unde scrii, atâta timp cât followerii sunt loiali, venind oriunde după acest Mesia al postărilor, care și-ar putea trata foarte bine chiar și profilul de Linkedin ca pe un microblog. Important este că funcționează!
Și acum vin și eu cu o întrebare pertinentă de 2019, pe care o pun sub formă de situație ipotetică: ai făcut o postare de care ești mândru și vrei ca toată lumea să afle de ea. Nu vrei s-o irosești în timeline pe Facebook, deci vrei să rămână arhivată pe blog și indexată pe Google ca s-o vadă și nepoții tăi. Cum faci publică postarea în mediile sociale de tip Facebook?
- Postezi un fragment din articol, la care atașezi linkul de Facebook, dând un teaser și adăugând un “call-to-action”
- Postezi linkul articolului pe Facebook adăugând un status care să îndemne la a citi articolul
- Nu-ți pasă de reguli! Postezi articolul complet în ambele locuri, fără a face reclamă pe Facebook, cum că articolul tău există de sine stătător și pe blog. Până la urmă ai un public hipster, care te citește doar pe blog, iar pentru restul există Facebook.
Cam acestea ar fi situațiile posibile prin care ai putea face văzut un articol, fără a neglija cele două platforme. Întrebarea este, voi cum faceți? Nu de alta, dar de când cu atâtea platforme, este greu să ții pasul cu toate, în încercarea de a fi un guru al spațiului online.
Mă duc să postez asta pe Facebook!