Cum să slăbești fără să te înfometezi

Există o mulțime de informații detaliate despre ce ar trebui să faci pentru a obține un corp de invidiat și un stomac de fier. Dar nici unul dintre aceste trucuri nu contează dacă piatra de temelie din dieta ta este lucrul care nu susține un stil de viață echilibrat.

Prin 2003, Oprah anunÈ›a că nu mai mănâncă după ora 19:00, pentru a preveni creÈ™terea în greutate. “Nici măcar un strugure!”, își începea aceasta, articolul din revista Oprah, unde a discutat liber despre toate trucurile, dietele, suplimentele È™i cedările emoÈ›ionale care au condus-o acolo. Și în timp ce majoritatea lumii, ia tot ceea ce spune Oprah ca literă de lege, nu am È™tiut niciodată de ce să nu mănânc mai târziu are vreun sens, imaginându-l pur È™i simplu ca pe o pauză în care arzi mai puÈ›ine calorii. Se pare că nu numai corpul nostru arde grăsime, ci È™i creierul se resetează în mijlocul nopÈ›ii, iar fiecare organ intră într-un proces de curățare. Asta înseamnă că, dacă ceasul nostru intern de 24 de ore, cunoscut ca ritmul circadian al organismului, este programat corespunzător pentru a-È™i face treaba, restul vine de la sine. Dacă crezi că am să-È›i recomand genul de diete în care mănânci pâine cu gojii È™i ocazional o felie de roÈ™ie cu un strop de sare, te înÈ™eli amarnic!

Astăzi vorbim despre mici reguli, care fac o mare diferență în viața ta, fără să te simți un prizonier captiv în propriul organism. Am considerat întotdeauna că trebuie să te simți bine în corpul tău, asta însemnând că nu trebuie să-i oferi restricții și în niciun caz, nu trebuie să te chinui, făcând compromisuri de dragul standardelor sociale de frumusețe. Principiul echilibrului și abordarea unui regim fără extreme ar trebui să fie primul punct de plecare pentru o viață echilibrată.

Mâncarea gătită este luxul pe care mulÈ›i din cei care trăim ancoraÈ›i în această eră millenial (în care lipsa de timp este principala problemă), nu ne-o permitem. TotuÈ™i, este bine să ne luăm în calcul cel puÈ›in o masă gătită pe zi. Dacă nu ai timp de gătit, cei de la Smart Diet Experience, care livrează mâncare gătită “preparată cu atenÈ›ie de către bucătari, ajutând astfel clienÈ›ii să slăbească într-un mod confortabil, sănătos È™i eficient”. AÈ™adar, cu acest meniu săptămânal, ai mâncare gătită la domiciliu, reÈ›etele fiind menite să te ajute să slăbeÈ™ti uÈ™or È™i sănătos.

Sursa: Smart Diet Experience

Cel mai bun stil de viață nu are de-a face exclusiv cu ceea ce mănânci, ci când mănânci. După nenumărate studii și experimente s-a ajuns la concluzia că multe boli care afectează lumea modernă, de la obezitate și diabet la depresie și anxietate la diferite tipuri de cancer, chiar demență, sunt cauzate de o defalcare a ritmurilor circadiene . Poate chiar mai fascinant, știm că bolile se agravează atunci când oamenii lucrează in schimburi de noapte, ceea ce duce la întreruperi circadiene. Așadar, este indicat să ne obișnuim corpul cu un program fix de mese, pe care cu timpul să începem să-l integrăm în rutina noastră zilnică. Și că tot discutăm de rutină și mese, Smart Diet Experience vine cu un pachet pentru 7 zile, asigurând cele trei mese principale ale zilei, de care trebuie să ținem cont, plus o gustare.

Sursa: Smart Diet Experience

În timp ce lumea vorbește despre ceea ce nu avem voie să mâncăm, nimeni nu discută în amănunt despre ce putem mânca. Spre exemplu, grăsimea nu este inamicul nostru, ci are doar o reputație proastă. Grasimile sănătoase precum uleiul de nucă de cocos, fructele cu coajă lemnoasă și avocado vă vor menține sătui ore întregi după masă, ceea ce vă oprește din a scufunda furculița în gustări nesănătoase. În aceeși notă, alimentele cu proteine ridicate sunt cele mai importante pentru pierderea grăsimilor. Pe lângă faptul că te fac să te simți plin (ceea ce te ține departe de alte gustări), stimulează arderea caloriilor pe parcursul zilei, deoarece proteinele consumă mai multă energie pentru a digera decât carbohidrații sau grăsimile, iar atunci când este asociat cu antrenamentul, o dietă bogată în proteine împiedică pierderea musculară. Dacă tot vorbim despre antrenament, acesta joacă un rol important în tot acest proces. Imaginează-ți mișcarea precum un medicament pe care trebuie să ți-l administrezi zilnic. Asta nu înseamnă că este de ajuns să alergi pe bandă. Făcând doar acest exercițiu, vei arde câteva calorii, dar nu face nimic pentru a dezvolta mușchii de sub grăsime. Prea mult cardio împreună cu un deficit caloric poate, de asemenea, să te determine să pierzi din masa musculară devenind mai slab. Așa că este necesar să pui mâna pe niște greutăți. Le garantez doamnelor și domnișoarelor, că nu vor face mușchi de culturist, ci doar vor avea un corp mai tonifiat. Pe de altă parte, făcând orice tip de mișcare, arzi mai multe calorii decât mănânci.

Somnul este iarăși un factor important în discuția noastră. Cel puțin 7 ore de somn neîntrerupt în fiecare noapte, sunt indicate, iar dacă aveți probleme cu somnul, spuneți stop cafelei sau alcoolului (care strică calitatea somnului) și creați un ritual prealabil pentru a vă pregăti corpul și mintea pentru somn. Așadar fără TV sau alte ecrane ce pot perturba mintea. Personal, îmi este greu să mă dezobișnuiesc de acest obicei, însă lucrez la a-mi ține dispozitive stinse și cât mai departe de pat.

Și dacă toate lucrurile menționate mai sus par desprinse dintr-un manual cu reguli ce trebuiesc respectate, să știi că nu-i așa! E mai simplu decât pare și cu siguranță mult mai comod decât celebrele diete de water fasting aka. post negru. Pe scurt: trebuie doar să ai grija cu ce-ți alimentezi stomacul, să-ți organizezi un program pe care să-l respecți și să ai grijă de corpul tău!

Da! Trăim într-o eră sedentară, în care mâncarea este plină de grăsimi și carbohidrați, iar sucurile acidulate așteaptă să fie consumate precum apa plată. Este greu să adopți un stil de viață sănătos, nefiind încurajat în acest sens, însă nu este imposibil. Până la urmă depinde doar de tine, cum vrei să-ți respecți corpul și viața, căci suntem pur și simplu ceea ce mâncăm!

 

Articol redactat pentru competiția Spring SuperBlog 2019.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer