Despre provocări și pizza, într-un blog neobișnuit

08:45. Pare că cearșaful s-a transformat în scaun, iar visele într-o masă copioasă în care vedeta principală este pizza. Mi se trage de la seara trecută când am sărit peste masa de seară, ori de la faptul că mintea mi-a rămas la Dodo Pizza de când am scris articolul ăsta. Cert este mintea mă sabotează așa tare încât m-am trezit cu poftă de pizza. Și eu care doream să încep “dieta”. Nu de alta dar se spune că de la 30 de ani începi să te împrietenești cu burtica. Spoiler alert: acesta va fi un articol de blog neobișnuit! Îmi fac curaj să dau comandă de pizza. Deseori când iei o astfel de decizie în “mijlocul” foamei, trebuie să te încarci cu răbdare și să gândești fel de fel de modalități pentru a stăvili foamea, căci pizza nu vine în 30 de secunde. Știam că cei de la Dodo Pizza sunt o pizzerie neobișnuită, dar personal consider că sunt mai mult de atât.

Despre Dodo Pizza

Compania a fost înființată în 2011 în Syktyvkar, Rusia de către Fyodor Ovchinnikov, care și-a început activitatea cu mai puțin de 50.000$ în economii.
Inspirat de modelul tradițional de afaceri de livrare a pizza, el a urmărit să reinventeze sistemul, integrându-l cu ajutorul tehnologiei. După cea de-a doua locație, a apărut primul magazin de pizza în sistem de franciză. În 2014, Brașovul a fost primul oraș în care Dodo Pizza și-a deschis prima unitate de franciză în afara Rusiei. De asemnea, a lansat primul model din lume de livrare a pizzei cu ajutorul dronei. Nu au trecut mulți ani și Dodo Pizza se poate lăuda cu cel mai mare lanț de pizza din Rusia și o aplicație mobilă care genera în 2017, 59% din toate comenzile.

Sursa: Dodo Pizza Facebook

Sunt câteva pitchline-uri de marketing pe piața alimentară care se repetă ca piesele din playlistul unui radio comercial, “dacă găsești undeva mai ieftin, îți returnăm de 10x diferența” fiind unul din ele. Ei bine, sloganul celor de la Dodo Pizza este “45 minute sau pizza gratis!” și se reflectă și în realitate, testându-l astăzi pentru acest blog Dodo Pizza. Asta pentru că nu vreau să înșir cuvinte despre acest subiect, fără ca această pizza să nu fie trecută prin papilele subsemnatului. În plus nu refuz niciodată o porție gustoasă de pizza!

Așteptarea și câteva gânduri

Așadar, în timp ce salivam la ecranul telefonului, privind feed-ul live în care mi se pregătea pizza, mă gândeam la provocările vieții. Așteptarea pizzei, naște filozofie à la Socrate sau Platon: “care sunt aceste provocări, de unde vin și ce ne îndeamnă să le urmăm?”. Dacă ziua de astăzi nu ar fi fost cea mai mare provocare a mea, mi-ar fi teamă că nu aș contribui într-un mod pozitiv la această societate în care ne aflăm. Societate care-mi va livra o pizza în mai puțin de… Mă scuzați! Vorbeam despre provocări, știu!

Nu mă tem de ceea ce este în fața mea, pentru că în prezent, am spus DA provocărilor. Spre exemplu un mod pentru a-mi scoate mintea și trupul din zona de confort, ar fi să încep să mă provoc la o serie de lucruri pe care nu am voie să le fac timp de 30 de zile, precum:

30 de zile fără Facebook. Se prăbușește bursa. Zuckenberg va purta tricouri colorate, iar lumea va asista la o a treia curciadă. De fapt, voi avea mai mult timp pentru a face ceva constructiv și semnificativ.

30 de zile fără zahăr. Și merele sunt bune. Iar dacă am chef de ceva mai exotic, pot opta pentru borcanul de miere din dulap.

Apoi, pentru următoarele 30 de zile, m-aș provoca să citesc zilnic, să meditez sau să fac exerciții pentru o mai bună stare de spirit. Cu alte cuvinte, încep cu lucruri relativ ușoare, care întăresc mintea pentru a face față provocărilor din tumultul cotidian.

Despre provocările mele și o pizza gustoasă

Ding-dong! A ajuns pizza, în sfârșit! Dar stai! Au trecut doar 25 de minute. Cum e posibil?!

Ajunsă pe masa mea, această pizza miroase foarte bine! Sursă foto: Arhivă personală

Ei bine, precum am scris și mai sus, Dodo Pizza este genul de pizzerie care-și ține promisiunea, livrând timp și potolind foamea cu o pizza de calitate. Chiar cred că ar fi o idee bună ca echipa Dodo să-i învețe și pe cei de la companiile de autobuze sau tren despre respectarea programului în timp optim. Sau pe cei din guvern când vine vorba de autostrăzi. Acum hai să vedem cum arată pizza până nu se răcește!

Dacă poza asta ar avea și miros… Sursă foto: arhivă personală

Fiind adeptul stilului vegetarian, am optat pentru o pizza Margherita. Așa că în timp ce devorez pizza, vreau să continui discuția despre provocări.

Deși pare simplu, cea mai mare provocare pe care am învins-o și care mi-a schimbat viața a fost când am început să cred în mine! Deși pare un cliché, totul a început să se schimbe pentru mine imediat ce am putut să cred că am fost capabil să obțin tot ce aveam nevoie la un moment dat. Indiferent de ceea ce am avut de făcut, am început încet să câștig încrederea necesară pentru a crede în mine.

Prin acest proces, am aflat de asemenea că am fost primul care m-am limitat prin frică și îndoială de sine. Să pot elimina treptat această limitare îmi schimbă cu adevărat viața.

Am aflat că am o rezistență mai mare decât am crezut că este posibil. Experiența m-a ajutat să regândesc cum să-mi duc mai departe viața. Am învățat valoarea acelor lucruri pe care nu le poți pune un preț. Timpul, familia, prietenii și viața!

Pot să vă spun că rezistența este una dintre cele mai subevaluate valori pe care le avem în prezent. Printre toate aceste lucruri, dragostea mea pentru muzică m-a făcut să ajung aici unde sunt astăzi, iar pasiunea s-a transformat încetul cu încetul în profesie. Astăzi pot spune cu voce tare, faptul că: ÎMI PLACE CEEA CE FAC!

În cele din urmă am învățat că trebuie să trecem prin lucruri care ne testează, lucruri care provoacă modul în care trăim, felul în care ne canalizăm viața, concentrându-ne pe lucrurile care fac într-adevăr o diferență. Și cred că cel mai important lucru este să trecem prin viață cu zâmbetul pe buze și să oferi și celor din jurul tău ocazia de a zâmbi. Fix cum a făcut și Dodo Pizza cu mine astăzi:

Un mesaj haios găsit pe cutia de pizza. Sursa: arhivă personală

Dacă ar fi posibil un atac zombi, întârzierea unei pizze ar fi cea mai mică problemă. Cel mai rău mi-ar părea de o răpire extraterestră. N-aș vrea să rămân fără cea mai bună rețetă de pizza din București!

 

Articol redactat pentru competiția Spring SuperBlog 2019.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer